Zeki İlter Yurtbay, Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

07 Temmuz 2023 Cuma

Zeki İlter Yurtbay, Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Türkiye Seramik Federasyonu'nun 6 Temmuz tarihinde, Shangri - La Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, seramik sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye seramik sektörünün geleceği ve sektörün sorunları ele alındı. Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeki İlter Yurtbay, genel kurulda yapılan seçimde, Federasyonun 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Türkiye'deki seramik sektörünü temsil etmek ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Seramik Federasyonu’nun 2017 - 2023 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olan Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, görevi Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeki İlter Yurtbay’a devretti. Çenesiz, görevi devrederken, “Gerek yönetim kurulumuza, gerek kadromuza çok teşekkür ederim. Daha güzel olacağı da çok belli.” ifadeleri ile 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile seçilen Zeki İlter Yurtbay’a ve başkanlığındaki yeni yönetime teşekkürlerini iletti.

Zeki İlter Yurtbay, seramik sektörünün başarısı için çalışacak
Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden biri olarak sektördeki güçlü konumunu koruyan Yurtbay Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeki İlter Yurtbay, yeni göreviyle ilgili olarak, görevi devraldığı Çenesiz’e bu zamana kadarki çabaları için teşekkür ederek “Ben ve benim jenerasyonumdaki birçok yönetici arkadaşım, Erdem Başkanımız döneminde SERFED çatısı altında çalışmaya başladık. Başkanımız döneminde gerek birebir ilişkilerde gösterdiği samimi ve birleştirici yaklaşım gerekse de Federasyonumuzu, beraberinde çalıştığı ekibiyle bugün getirdiği nokta, bahsi geçen süreç boyunca hepimizin eşsiz tecrübeler edinmesine imkân sağlamıştır.” ifadelerini kullandı ve SERFED’i daha da geliştirmek için hep birlikte çabalayacaklarını belirtti.

Yurtbay başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluşmuş oldu: Altuğ Akbaş (Kaleseramik), Hasan Pehlivan (Vitra Karo), Enver Sever (Ege Seramik), Göksen Yedigüller (NG Kütahya Seramik), Fatih Kıvanç (Seranit Seramik), Abdullah Hakan Tanış (Uşak Seramik), Ali Güral (Güral Porselen), Nihat Özyurt (Anka Seramik), Ülker Yazıcı (Hitit Seramik), Hakan Çanakcı (Çanakçılar Seramik), Mustafa Özgen Özkan (Eczacıbaşı Yapı Gereçleri), Nuri Bülent Onur ( Ece Banyo Gereçleri), Kürşad Noyan Özkaya (Turkuaz Seramik), Serkan Haskol (İdevit Seramik), Olgun Çakmak (Turan Seramik), Rifat Noyan (Seramiksan), Deniz Cenk Kaya (Kombi Klima), Kemal Yıldırım (Akış Yapı), Kemal Çelik (Evdema Yapı), Serdar Dönmez (Dönmez Yapı), Kazım Demir (Esan Eczacıbaşı), Taner Kavas (Türk Seramik Derneği).

2019 - 2021 ve 2021 - 2023 olmak üzere iki dönem Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği’nin en genç Yönetim Kurulu Başkanı olan Zeki İlter Yurtbay, bu seçim ile beraber Türkiye Seramik Federasyonu’nun da en genç Yönetim Kurulu Başkanı unvanını almış oldu.