Başkan'dan

TİMDER Sektörel Buluşmalarını Sürdürüyor

18 Nisan 2024

Sektörümüzün dış dünyaya açılan kapısı UNICERA İstanbul’u bir kez daha başarıyla tamamladık. 120 bin m2’lik alanda 1200’ün üzerinde markanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızda, 12 bin 798’i yabancı olmak üzere toplam 88 bin 728 sektör profesyonelini ağırladık.Ziyaretçilerimiz hedef odaklı, alım niyetiyle gelen kişilerden oluşuyordu ve firmalarımızdan aldığımız dönüşler yapılan görüşmelerin büyük çoğunun iş anlaşmasına dönüştüğünü ortaya koyar nitelikteydi. Ziyaretçi niteliğinde yakaladığımız bu iyileşme ihracat odaklı büyümesini öngördüğümüz sektörlerimiz için sevindirici oldu. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında da ciddi bir artış yakaladık, 2024 fuarında bu oranı daha yukarı çıkarmayı hedefliyoruz.

“İhracat Bilgilendirme Semineri gerçekleştirdik.”
Sektörümüzün ihracatını artırma amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir başka faaliyetimiz de İMMİB & İDDMİB iş birliğinde organize ettiğimiz İhracat Bilgilendirme Semineri oldu. Üyelerimizin önemli bir kısmının ihracat konusunda rehberliğe ihtiyacı olması nedeniyle düzenlediğimiz seminerimize olan ilgiden son derece memnunuz, benzer konularda etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.

“Atamızın emanetinin emin ellerde olduğuna bir kez daha kanaat getirdik.”
Dernek olarak önemli gündem maddelerimizden biri de Cumhuriyetimizin 100. yılı içerisinde bulunuyor olmamızdı, bu özel tarih için birçok etkinlik tasarladık. Cumhuriyet’in anlamını daha iyi idrak edebilmek, uğrunda verilen mücadeleyi anlayabilmek adına değerli sanatçımız Sunay Akın ile bir araya geldik. Üyelerimizin çocukları oluşturdukları koroyla Atamızın Gençliğe Hitabesini seslendirdiler ve bizlere büyük bir gurur anı yaşattılar. Atamızın emanetinin emin ellerde olduğuna bir kez daha kanaat getirdik. Sonrasında üst kuruluşumuz Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) organizasyonunda gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretine iştirak ederek Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha saygılarımızı sunduk.

Ankara’ya yolumuz düşmüşken, Ankara Ticaret Odası Başkanımız Gürsel Baran’ı ve Başkan Yardımcısı Temel Aktay’ı da makamlarında ziyaret ederek sektörümüzün güncel sorunlarını görüştük, üyelerimizden gelen talepleri ilettik. Umarım zorlu geçmesi beklenilen 2024 yılını ülke ve sektör olarak en zararsız şekilde atlatmayı, aydınlık günlere ulaşmayı başarırız.

“Üst mercilerle yapılan görüşmeleri önemsiyoruz.”
Ankara Ticaret Odasına yaptığımız ziyaretin üzerinden çok zaman geçmeden üst kuruluşumuz TİMFED’in yönetim kurulu toplantısı için bir kez daha Ankara programı gerçekleştirdik, bu kez TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğu, Ankara Ticaret Odası Başkanımız Gürsel Baran ve Başkan Yardımcısı Temel Aktay ile bir arada görüşme imkanına sahip olduk. Üyelerimizin mevcut sorunlarını iletme, sektörümüzün durumuyla ilgili istişarede bulunma noktasında üst mercilerle yapılan görüşmeleri önemsiyor ve sıklıkla gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Gelecek dönemde de benzer ziyaretleri planlamamıza almış bulunuyoruz.

“Sektörel bir buluşma halini alan iftar davetimizde 650 misafirimizi ağırladık.”
TİMDER ile bütünleşmiş Geleneksel TİMDER İftarımızı da bir kez daha gerçekleştirdik. Sektörel bir buluşma halini alan iftar davetimizde 650 misafirimizi ağırladık, keyifli bir geceye imza attık. Ayrıca deprem bölgelerindeki iftar davetlerimizi bu sene de düzenlemeye devam ediyoruz, umarım vatandaşlarımızın tamamı bir an önce sıcak evlerine kavuşarak düzenlerini yeniden kurarlar, bu süreçte bizler de elimizden gelen desteği vermek üzere hazır bekliyor olacağız.

“Hep birlikte sektörümüzün yetişmiş iş gücü sorununu ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.”
İftar davetimizle birlikte TİMDER Akademimizin 2024 yılı lansmanını da gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve Eğitim Komitesi Başkanımız Dr. Çiğdem Aras sunumuyla yeni programın duyurusunu yapmış oldu. Bu yılki eğitimlerimizde de sektörümüzden yoğun bir katılım bekliyoruz, hep birlikte sektörümüzün yetişmiş iş gücü sorununu ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.