NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu

12 Ocak 2023 Perşembe

Sektörden Haberler
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu
NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler 2023 Toplantısında Bayileriyle Buluştu

NG Kütahya Seramik, 12-15 Ocak tarihlerinde NG Afyon Otel’de bayileri ile bir araya geldi. NG Kütahya Seramik’in  “Yükselen Değerler 2023” etkinliği, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın açılış konuşmalarıyla başladı.  “2023 Beklentisi ve Ötesi” panelinde Prof. Dr. Emre Alkin’in katılımcılarla buluştuğu etkinlik, ödül töreni ve Derya Uluğ’un sahne aldığı gala gecesi ile son buldu.

“Yeni fabrika yatırımımızla dünyadaki en yüksek ebatlı seramiği üreteceğiz”
Etkinliğin açılışında NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu:  “Üç hafta önce Kayseri’deki mağazamızın açılışı sırasında Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın himayesinde bir imza attık. 160x 320 şu anda dünya seramik teknolojisinin ürettiği, üretebildiği en büyük ebat, bundan ötesi şu anda yok. Ama tabi olursa onu biz tabi ki yaparız. 160x320’ler artık seramikçilikten çıkıyor, banyo ve mutfak sektörüne giriyor. Tezgahlar başta olmak üzere ıslak hacimler, dış cepheler, zeminler, duvarlarda bu ebatları kullanıma sunmak için bu yatırım kararını aldığımızı ve anlaşmayı imzaladığımızı, yetiştirebilirsek sene sonu, sene sonu olmazsa 2024’ün ilk çeyreğinde bu ürünü sizlerle buluşturma amacında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu ürün şu anda ülkemizde üretilmediği için cari açığa sebebiyet veren bir ürün. Tamamıyla ithalat yapıyoruz.  Biz ülkemizde üreterek hem cari açığın artmasına engel olacağız hem de ülkemize değerler katarak marka gücümüzü daha da arttıracağız. Yeniliği seviyoruz, teknolojiyi seviyoruz. Teknolojiye yatırımı seviyoruz. Sektörde bu yönümüz bizi farklılaştırıyor.”

8 havalimanı 8 hastanenin seramiği NG Kütahya Seramik’ten
Üretimi azaltmak ve duraklatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizen Erkan Güral, “Birlikte güç, enerji ve yeni bir potansiyel yarattık. Bu süreçte de yüzde yüz kapasiteyle hiç durmadan kapasitelerimizin tamamını üretime çevirerek ekonomimize katma değer yarattık. Sanıyorum sektörde üretimini kısmayan, üretimini azaltmayan tek fabrika, tek marka NG Kütahya Seramik… Büyük projeler hep ilgi alanımızda olmuştur. Biz bu süre içerisinde 8 havalimanının ürün tedarikçisi olduk. Antalya, Rize, Artvin, Kayseri, Gaziantep, Kıbrıs Ercan, Nijer Uluslararası, Azerbaycan Fuzuli ve Türkmenistan Halkara havalimanı projeleri NG Kütahya Seramik ürünleriyle donatıldı. Ülkemizde hastane projeleri çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu sene içerisinde 8 hastanenin ürün tedarikçisi olduk. İzmir, Samsun, Konya, Malatya, Kütahya Şehir Hastaneleri, Samsun Anadolu Hastanesi, İstanbul Esenyurt ve Bağcılar, Bartın, Nizip, Bursa Ali Osman Sönmez devlet hastanelerinde NG Kütahya Seramik ürünleri yer aldı” dedi.

Turizm sektörüne 2 yeni otel kazandıracağız
Son beş senede Antalya’da 270 adet otele, Ege Bölgesi sahil şeridinde 250 otele ürün tedariği sağladıklarını belirten Güral, diğer alanlardaki yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Bodrum’da yeni bir turizm yatırımına başladıklarına değinen Erkan Güral “Ortakent’te 40 villadan bir turizm kompleksini Türk turizmine kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu biz şimdiden yaşamaya başladık. Kemer Göynük’te mevcut otelimizin yanında bulunan araziyi satın aldık. Burada 53 villalık bir proje yapacağız ve bu proje Türkiye’de bir ilk olacak. Madencilikte çok ciddi bir yol aldık. Buradaki amacımız sürdürülebilirlik. NG Madencilik, şu anda 21 maden sahasına sahip. Bu sene içerisinde izinlerin alınmasıyla birlikte hem kendi şirketimiz hem Türk seramik sektörü hem de ihracat pazarları içinde madencilikte de artık iddialı bir noktaya geldiğimizi inşallah önümüzdeki sene burada yapacağımız toplantı da sizleri duyurmuş olurum diye tahmin ediyorum. Yanı sıra enerji bizim için son derece önemli, içinde bulunduğumuz Rusya-Ukrayna kriziyle başlayan süreçte doğalgazın ve elektriğin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz gördük. Ayrıca tabi yenilenebilir enerji çocuklarımız geleceğimizin teminatı oluyor. Evlatlarımız için de temiz ve yeşil enerji türünden yenilenebilir enerjiye de biz önem verdik. Ve bu süreç içerisinde 25 kilovatlık bir enerji yatırımı gerçekleştirdik. Bu anlamda da yük seramik sektöründe bu enerji yatırımını, fabrikasında, çatılarında yapıp kullanan ilk, tek ve en büyük enerji yatırımını sahip marka haline geldiğimizi de mutlulukla belirtmek istiyorum” dedi.

2022 yılında 240 mağazaya ulaştık
NG Kütahya Seramik’in 240 mağazaya ulaştığını ve 2022 senesinde 16 bin metrekare alana sahip yeni mağaza açılışı gerçekleştirdiğini belirten Güral, “2023 yılında 21 mağaza açılışı gerçekleştireceğiz. Ayrıca İzmir’de yeni bir bölge müdürlüğü projemiz var. Mart veya Nisan sonu gibi yeni bölge müdürlüğü merkezimizi hazır hale getireceğiz” dedi. Yurt dışı mağazalar konusuna da değinen Güral şunları kaydetti: “Yurt dışında bizim hali hazırda NG Kütahya Seramik tabelalı 80 mağazamız var. Bu sene 16 mağaza daha açacağız. Dubai, Riyad, Cidde, Kosova, Belgrad, İngiltere Cardiff, Stockholm, Hollanda Den Haag, Gent, Umman, Kuveyt, Erbil, Bağdat, Haskova, Bratislava, Marakeş Fas olmak üzere 16 yeni mağaza ile 96 mağazaya çıkıyoruz.”

NG Kurucu Başkanı Nafi Güral: “Sıkıntılı dönemlerde yatırım yapmayı alışkanlık haline getirdik”
NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, açılış konuşmasına ”Şirketlere hayat veren aile fertleri, çalışanları ve iş ortaklarıdır. NG grubu buralara geldiyse bizim gönül bağı kurduğumuz iş ortaklarımız, gönülden çalışan mesai arkadaşlarımız var. Huzurlarınızda hepsine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” sözleriyle başladı.  Türkiye geçmiş dönemlerde çok zor sınavlardan geçtiğine değinen Nafi Güral şunları kaydetti:  “Son zamanların popüler gündem maddeleri arasında, enflasyon, yüksek faiz, kredi maliyetleri, piyasaların daralması, üretimi etkileyen faktörleri duyuyoruz. Ne yazık ki bunlar toplum üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Sıkıntısı olmayan yatırımcı ve iş insanları dahi bu sıkıntılı atmosferde yer aldığı için ‘acaba neler olabilir’ şeklinde endişe ve kaygı duyarak frene basmasa bile ayağını gazdan çekiyor. Ben tam 62 yıldır çalışıyorum. 62 yılda yaşadığım sıkıntıları bu dönemdeki sıkıntılarla mukayese ettiğim zaman bugünkü yaşananlar yüzdesi dahi olamaz. Türkiye geçmiş dönemlerde çok zor sınavlardan geçti. Tüm bunlar ile çok büyük tecrübeler edindik. Sıkıntılı dönemlerde yatırım yapmayı alışkanlık haline getirdik. Bizim yeni fabrika ve üretim tesisi yatırımlarımızın büyük bir kısmı hep sıkıntılı dönemlerdedir. Örneğin 15 Temmuz darbe girişiminde yeni fabrika tesisi için kolları sıvadık ve yatırım kararı aldık.”

Gala gecesinde Derya Uluğ sahne aldı
Yükselen Değerler 2023 iş ortakları toplantısı, ödül töreni, gala yemeği ve Derya Uluğ konseri ile son buldu. Gecede Türkiye genelinde en çok ciroyu yapan iş ortaklarına ödülleri takdim edildi. NG Kütahya Seramik Türkiye Ciro Ödülleri’nin 3.’sü Mersin Beyaz 33 İnşaat, 2.’si ise Alanya Aymer Yapı oldu. Antalya iş ortağı Opal Yapı, üst üste 11. kez Türkiye Ciro 1.’si olarak zirvedeki yerini korudu.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.