Başkan'dan

“Aldığımız Mirası Üzerine Yeni Değerler Ekleyerek Devredebilirsek Başarılı Olmuşuz Demektir.”

24 Eylül 2021

TİMDER 22. Olağan Genel Kurulu’nda iki yıl için derneğimizin yönetim görevini devraldığımızı sizlerle paylaşmak isterim. Bu vesileyle, birlikte görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğum bir önceki dönem başkanımız Aydın Eşer’e ve yönetim kurulu üyelerimize de bir kez daha teşekkür etmek isterim. Bundan sonraki 2 yıllık süreçte devraldığımız mirası daha iyi noktalara taşımak, ülkemize ve sektörümüze fayda sağlamak gayesiyle hareket edeceğiz. Aldığımız mirası üzerine yeni değerler ekleyerek devredebilirsek başarılı olmuşuz demektir.

“Esas olan istikrar ve sürdürülebilirliktir.”
33 yılı geride bırakan bir dernek olarak, kurulduğumuz günden bu yana sektörü geliştirerek ileri noktalara taşımak ve üretici-satıcı arasındaki dengeyi gözetmek adına çalışıyoruz, geldiğimiz noktada önemli bir yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Yeni yönetim dönemimizde esas olanın istikrar ve sürdürülebilirlik olduğu inancından yola çıkarak, başarılı projeleri geliştirerek devam ettirecek, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projeleri hayata geçireceğiz.

Sektörümüzün gücünü artıran ve uluslararası arenada sesini duyurmasını sağlayan UNICERA İstanbul Fuarı’nı bu yıl 2-6 Kasım tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. 2020 Fuarı’nda pandemi nedeniyle yaşanmış olan kayıpları telafi edebileceğimiz, katılımcılarımızın yoğun iş birlikleri geliştirebilecekleri bir fuar organize ediyoruz. Katılımcı ve ziyaretçilerimizin sağlıklarını güvence altına alarak olası riskleri bertaraf etmek adına devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında gerekli önlemleri aldık ve tüm sektörümüzü fuarımızda görmek istiyoruz. 1.200’ün üzerinde markanın görücüye çıkacağı fuarımızda katılımcı sayılarını artırmak adına hummalı bir tanıtım süreci geçirdik, çalışmalarımızın meyvelerini toplamayı ümit ediyoruz. Bu fuarla birlikte sektörümüzün gücünü bir kez daha uluslarası arenada kanıtlamış olacağız, katma değeri en yüksek sektörlerin başında gelen seramik sektörünün tanıtımının iyi yapılması ülkemize döviz girdisi sağlama noktasında önemli bir sorumluluktur ve biz bu sorumluluğu üstlenerek firmalarımızın önünü açmak adına gerekli tüm adımları atacağız.

“TİMDER Akademi 16 yıllık önemli bir miras.”
Dernek olarak istikrarla sürdürdüğümüz eğitim projemiz TİMDER Akademi, derneğimizin ve sektörümüzün önemli bir değeri, 16 yıllık önemli bir miras. Bizler de bu mirası yaşatmak ve günün koşullarına uygun hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Katılımcılarımızdan gelen talepleri dinleyerek ve alanında uzman eğitmenlerimizin yönlendirmelerine kulak vererek yeni eğitim döneminde de yenilenmiş bir TİMDER Akademi’yi sektörümüzün hizmetine sunacağız. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz TİMDER Akademi’yi pandemi koşulları dolayısıyla online olarak gerçekleştirdik, bundan sonraki eğitimlerin hangi yöntemle gerçekleştirileceğini katılımcılarımızdan gelen bildirimler belirleyecek. Günün koşullarına ve sektörün ihtiyaçlarına göre en uygun rol haritasını belirleyerek devam edeceğiz.

“Eğitime destek amacıyla sektör çalışanlarının çocuklarına burs veriyoruz.”
Eğitimin önemine inanan bir dernek olarak, her alanda eğitime katkı sunmak amacıyla İstanbul Üniversitesi Yüksekokul Projesi ve TİMDER Akademi’nin yanı sıra burs programımızı da uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Sektör çalışanlarımızın çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla, başarı durumlarını göz önüne alarak verdiğimiz burslarla bugüne kadar yüzlerce öğrencinin eğitimine destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

“Endeks çalışmaları için de hazırlık halindeyiz.”
Yayın projemiz TİMDER Dergisi, sektörün iç haberleşmesi adına çok kıymetli bir kaynak ve üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği bir yayın konumunda, Federasyonumuzun çatısı altında sektörümüzün hizmetine sunduğumuz sektör raporumuzun ise her yıl kapsamını daha da genişletiyor ve gelen talepler doğrultusunda detaylandırıyoruz. Bütün bu çalışmalara ilaveten sektörün nabzını ölçecek endeks çalışmaları için de hazırlık halindeyiz.

“Dağıtım Kanalları Zirvesi’ni önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Yapı malzemelerinin dününü ve bugününü ortaya koyacak, gelecek vizyonunu belirleyecek bir Dağıtım Kanalları Zirvesi’ni ise önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu zirve kapsamında üretici ve satıcıları bir araya getirerek sektör için yol haritası da belirlemiş olacağız. Zirve sonucunda sektörün yararı için atılması gereken adımları da daha net görmüş olabileceğiz.

“Kurumsallaşma şirketlerin uzun ömürlü olması için bir zorunluluk.”
Günümüz koşullarında doğru ve anlamlı büyümenin yolu kurumsallaşmadan geçtiği ve sektörümüzdeki en büyük eksiklerden biri kurumsallaşma olduğu için bu yönde bir çalışma yürütmenin faydalı olacağı görüşündeyiz, konuyla ilgili projemizin ana hatlarını belirledik, detaylandırdıktan sonra sektörümüzün hizmetine sunacağız. Bu sayede şirketlerin daha uzun yıllar var olmasını sağlamayı hedefliyoruz.

“Dijital dönüşüme uyum sağlamamız gerekiyor.”
Bugünün ve geleceğin kaçınılmaz kavramı olarak karşımıza çıkan dijitalleşme konusunda da gerekli adımları atacağız. Dijital dönüşüm olmazsa olmaz bir biçimde tüm iş yapış şekillerimizi, yöntemlerimizi, satış ve pazarlamamızı değiştiriyor. Bu nedenle sektörde yer alan üye ve paydaşlarımızın bu değişim ve dönüşümü kaçırmamaları adına gerekli adımların atılması gerekiyor, bizler dernek olarak üzerimize düşen çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Üyelerimizin gelişimine katkıda bulunabilmek adına geliştirdiğimiz projelerimizi peyderpey hayata geçirerek mevcut ihtiyaçlara yanıt verebilmeyi arzu ediyoruz. Umarım ki bu iki yıllık dönemde bizden beklenilenleri layıkıyla yerine getirmeyi başarabiliriz.