Başkan'dan

UNICERA, İç Pazarda Yaşanan Daralmanın Telafisi Noktasında Sektörümüze Nefes Aldıracak

09 Eylül 2019

Önümüzdeki 2 yıllık süreçte mevcut hedeflerimizi hayata geçirmek için çalışmaya ve yeni hedefler belirlemeye devam edeceğiz. Özellikle sektörümüzü rahatlatacak ve hareketlenmesini sağlayacak projelerimizi harekete geçirmek için üst mercilerle sürdürdüğümüz görüşmelerimizi hızlandıracağız.

Sektörümüzde bir süredir devam eden durgunluk, yaz aylarının getirdiği rehavetle birlikte etkisini daha fazla göstermeye başladı. İnşaat sektörünün içerisinde bulunduğu durumu göz önüne aldığımızda; kentsel dönüşüm beklentisiyle düşüşe geçen yenileme pazarının yeniden canlandırılmasının sektörümüz için hayati önem taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dünyada inşaat sektöründe büyük bir ağırlığa sahip olan yenileme pazarının ülkemizde çok az bir paya sahip olması da yapılan yanlış uygulamaların bir sonucu. Deprem kuşağında yer aldığımız gerçeğiyle hareket ederek binalarımızın bir an önce derin yenileme uygulamalarıyla güçlendirilmesi gerekiyor. Yenileme pazarının canlanması konutları daha güvenli bir hale getirirken sektörümüzde de ciddi bir hareketlenme yaratacaktır.

TİMDER olarak yenileme pazarının canlandırılmasıyla ilgili geçmiş yıllarda hayata geçirdiğimiz projelerden verimli sonuçlar almıştık, önümüzdeki dönemlerde konuyla ilgili daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

“Sektörümüze nefes aldıracak başarılı bir fuar hazırlıyoruz.”
Sektörümüz için en önemli etkinliklerin başında gelen ve bu sene 10 - 14 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz UNICERA Fuarı için hazırlıklarımıza da aralıksız olarak devam ediyoruz.

Geçen yıl katılımcı ve ziyaretçilerden aldığımız geri dönüşler doğrultusunda eksiklerimizi tamamlama ve iyi olduğumuz noktaları daha da iyi hale getirme noktasında büyük çaba sarf ediyoruz. Amacımız sektörümüz için adeta can suyu olan fuarımızı daha iyi hale getirerek dünyadaki yerini sağlamlaştırmak ve sektör paydaşlarımızın ajandalarında öncelikli bir yer edinmek.

Özellikle son birkaç yıldır yakaladığımız yabancı ziyaretçi sayısındaki ivmeden katılımcılarımız çok memnun, bu yıl yabancı ziyaretçi sayısını ve hedef pazarlarımızı daha da artıracağımızın müjdesini vermek isterim. İç pazarda yaşanan daralmanın telafisi noktasında sektörümüze nefes aldıracak başarılı bir fuar hazırlıyoruz. Firmalarımızın fuar aracılığıyla dünyayla irtibata geçmeleri ve ihracat rakamlarını artırmaları sanayimizi güçlendirdiği gibi ülkemizin daha fazla pazarda prestij kazanmasına da katkıda bulunmuş oluyor.

Yürüttüğümüz pazarlama çalışmalarının neticesinde bu yıl çok daha fazla ülkeden alım heyeti ağırlayarak milyarlarca dolar seviyesinde ihracat hacmi oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

“TİMDER Akademi için yeni bir müfredat hazırladık.”
Bu yıl 15.’sini gerçekleştireceğimiz TİMDER Akademi için de çalışmalarımıza başladık, 2019 dönemi için planlama toplantılarımızı dernek merkezimizde gerçekleştiriyoruz.

Bu yıl için hazırlanan yeni müfredatın sektör çalışanlarımızın ilgisini her zamankinden çok çekeceğine ve fayda sağlayacağına eminiz. Siz sevgili sektör paydaşlarımızdan da TİMDER Akademi eğitimlerine katılmanızı ve değerli görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı rica ederim.

TİMDER Akademi’nin yanı sıra TİMDER Ekonomi Sohbetleri ve farklı alanlardan uzmanlarla bir araya geldiğimiz TİMDER Sohbetleri için de yeni isimlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarla birlikte, sektörümüze katkı sağlamaya devam etmek nihai amacımız.