Başkan'dan

Nerede Kalmıştık?

23 Haziran 2017

Merhaba,

Sizlerle 17 yıl sonra tekrar bu köşede buluşmanın heycanını yaşıyorum.

26 Nisan’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantımız ve sonrasında yaptığımız ilk Yönetim Kurulu Toplantımızdaki görev dağılımı ile üyelerimiz tarafından TİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine bir kez daha seçilmemin haklı gururunu yaşıyorum.

TİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yaptığım 1999 - 2000 yılı döneminden bu güne kadarki sürece baktığımda geçmiş yönetimlerimizin projeleriyle derneğimizin birçok başarılı organizasyona imza attığını görüyoruz.

Derneğimizin öncelikli misyonu olan üyeler arasındaki iletişimi güçlendirme ve dayanışma kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli gelişmeler sağlandı. Birlikte olmanın önemi anlatıldı.

Doğru ürünün, doğru kanaldan, doğru kullanıcıya aktarımı için çaba gösterildi.

TİMDER Dergimiz ile başından beri tüm sektör bilgilendirildi. Güncel konular işlenerek üyelerimiz ve sektörümüze katkı sağlanmaya çalışıldı.

Sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayan UNICERA Seramik Banyo ve Mutfak Fuarımız büyük gelişim göstererek Avrupa’nın ikinci büyük fuarı haline getirildi. Her yıl ağırladığı yerli ve yabancı ziyaretçilere sektörümüzün ilerleyişini yakından takip etme imkanı sunan UNICERA ve üretici firmaların katkılarıyla sektörümüz dünya pazarındaki konumunu her yıl biraz daha güçlendirdi.

Derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu sosyal etkinliklerle üyelerin bir araya gelerek kaynaşmaları sağlandı.

Güncel gelişmelere paralel olarak ekonomi, ticaret, hukuk gibi bilgilendirme ihtiyacı hissedilen birçok konuda derneğimiz yaptığı konferanslarla üyelerimizin akıllarında oluşan soruların yanıtlanması sağlandı.

Sektörün en çok ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı talebi üzerine TİMDER Akademi eğitim seminerleri organizasyonu oluşturuldu. Çok değerli akademisyenler ve Yıldız Teknik Üniversitesi akreditasyonu ile eğitim programları oluşturuldu. Eğitime katılan sektör mensuplarımız aldıkları bilgilerle gerek kişisel gelişimlerine gerekse çalıştıkları, yönettikleri firmalarına önemli katkılar sağladı. Katılımcılarımız aldıkları eğitim sertifikalarıyla tercih edilebilir konuma geldiler. Bu bağlamda TİMDER Akademi’nin bugünkü konumuna ulaşmasında desteklerini esirgemeyen özellikle de bu konuda bizleri yola çıktığımız ilk günden bugüne asla yalnız bırakmayan Türkiye Seramik Federasyonu, Kale Grubu, Kalekim, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu - İntema başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza bir kez daha en içten duygularımla teşekkürlerimi sunarım.

Eğitim misyonumuz ve sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmamızın bizleri teşvik ettiği bir diğer değerli organizasyonumuz ise İstanbul Üniversitesi - TİMDER Yüksekokul Projemiz oldu. Bu organizasyonumuzla da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki öğrencilerden bölümümüzü seçen gençlerimizin sektörümüzün ihtiyaçlarına uygun bir eğitim almalarını sağlıyoruz.

Bu değerli organizasyonlara ve sektöre katkılarından dolayı tüm emeği geçen kişi ve kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunarım.

Yeni dönemde de sektörümüze değer katan bu değerli organizasyonlarımızı her zaman daha da ileriye taşımak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bununla birlikte üyelerimizden gelen talepler, yönetimimizin öngördüğü konular üzerinden sektörümüzün ihtiyaç duyduğu konularda yeni projelerimizi devreye alacağız. TİMDER’in sektör ve kamudaki güç ve etkinliğini arttıracağız.

Önümüzdeki süreçte ele alacağımız en önemli konuların başında risk - kâr yönetimi gelecek. Bu konuda çalışmalara başladık ve çok detaylı bir hazırlık yapılarak tüm üyelerimizle paylaşacağız. Üyelerimiz ve hukuk uzmanlarının da görüşleri alınarak sektöre kalıcı bir yarar sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Sizlerden gelecek talep ve önerilerin de çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek hepinize selam ve saygılarımı sunarım.