Başkan'dan

Dünden Bugüne, TİMDER’de 30 Yıl...

19 Haziran 2018

1988 yılında kurulan derneğimizin bugün 30. yılını kutluyor olmanın sevincini yaşıyoruz. TİMDER olarak geride bıraktığımız 30 yıllık süreçte Sivil Toplum Örgütü kimliği altında pek çok başarılı, topluma ve sektörümüze faydalı işlere imza attık.

TİMDER’in 1988 yılından bugüne kadarki faaliyetlerine baktığımda derneğimizin birçok değerli organizasyon gerçekleştirdiğini görüyorum. 30 yıllık süre içerisinde başarıyla devam ettirdiğimiz organizasyon ve etkinliklere kısaca değinmek istiyorum;

TİMDER Dergisi

Derneğimizin öncelikli misyonu olan üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önemli gelişmeler sağlamak adına attığımız ilk adım 1992 yılında çıkarmaya başladığımız TİMDER Dergisi oldu.

Dergimiz yayın hayatına başladığı yıldan bugüne dek bugüne kadar aldığı yol itibariyle bugün inşaat ve yapı malzemeleri sektörünün bildiği, takip ettiği sektörel dergilerle yarışır konuma geldi. Böylece sektörü oluşturan üretici veya satıcı konumundaki firmaların en üst düzey yöneticilerinden en alt düzeyinde çalışanlarına kadar her kişi için sektörel bir iletişim aracı olma görevini üstlendi.

TİMDER Akademi

Dergimizin yayın hayatına başlamasının ardında sektörümüzün en önemli ihtiyacı olan eğitim için kolları sıvayarak TİMDER Akademi’yi kurduk. Çünkü kuruluşumuzdan bu yana mesleki bir sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşenin sektörümüzün gelişimi için her türlü eğitim faaliyetine olanak sağlamak olduğuna inanıyoruz.

Bu görüş çerçevesinde de sektörümüzün gelişimi için 2004 yılında bir adım attık. 14 yıldır kesintisiz süren 183 eğitime 9.083 sektör çalışanı katıldı. Bu süre zarfında 27.249 adam x saat eğitim verildi.

TİMDER Akademi 2018 Eğitim Döneminde de alanında uzman kişiler tarafından “Pazarlama ve Satış Okulu” ile “Yönetim ve Kişisel Gelişim Okulu” olmak üzere iki ana konseptte hazırlan eğitimlerle, sektörde her kademedeki çalışanların kendilerini geliştirmesini ve bilgi düzeylerini arttırmasını amaç edinmeye devam ediyoruz.

Taner Oğuz - TİMDER Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası

Sektörümüzün birlik ve beraberliğini önemsiyoruz, sektör paydaşlarının kaynaşması için sosyal bir faaliyetin gerekliliğini gördük. Bu kapsamda ülkemizde en sevilen sporlardan biri olan futbolu, bir dernek aktivitesi haline dönüştürerek sosyal faaliyetlerimizin ilk sırasına taşıdık.

30 yıldır gelişen turnuvamız sektörümüzün kıymetli ve merhum kişisi Taner Oğuz adına her yıl tüm sektörün aileleri ile bir araya geldiği keyifli bir pazar aktivitesi haline geldi.

TİMDER Sektör Toplantıları

30. yılımızı kutladığımız sektörümüzde çatımız altında bulunan üyelerimizin sorun ve taleplerine de kayıtsız kalmıyoruz. Bu görüş çerçevesinde çeşitli dönemlerde sektörün önde gelen paydaşları ile bir araya gelerek Sektör Toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda sektörümüzde yaşanmakta olan yoğun rekabet ve onun beraberinde gelen kârsızlık, finansal risklerin artması gibi çeşitli sorunların tespit ve çözüm alternatiflerinin görüşülmesini sağlıyoruz.

UNICERA

Sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağladığını düşündüğümüz bir diğer etkinliğimiz ise UNICERA Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı. Fuarımız bugün ciddi bir gelişim göstererek Avrupa’nın ikinci büyük fuarı haline geldi.  Her yıl aldığı yerli ve yabancı ziyaretçilerle sektörümüzün ilerleyişini yakından takip etme imklanı sunan UNICERA ve üretici firmaların katkılarıyla sektörümüz dünya pazarındaki konumunu her yıl biraz daha güçlendirdi.

30 yıldır  yoluna hiç ara vermeden devam eden, her zaman sektörün ve paydaşlarının faydası için çalışan TİMDER’in daha uzun yıllar yoluna güçlenerek devam edeceğine inancımız tamdır.

Bu değerli organizasyon ve etkinlerin yapımında, süreklilik kazanmasında ve sonuçlanmasında emeği geçen kişi ve kurulumlarımıza TİMDER ailesi olarak sonsuz teşekkür ederiz.