TİMDER Sohbetleri'nde Faruk Eczacıbaşı

25 Kasım 2018 Pazar

TİMDER'den
TİMDER Sohbetleri'nde Faruk Eczacıbaşı

TİMDER, etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek düzenleyeceği "TİMDER Sohbetleri" ile Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı ve  Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı'nı konuk ediyor.

06 Aralık Perşembe günü saat 15.00’de, Dedeman Hotel İstanbul Gayrettepe’de gerçekleşecek konferansta Eczacıbaşı, son kitabı ile aynı başlıktaki "Daha Yeni Başlıyor: Geleceğin Dünyası'nda Esneklik, Yakınsama, Ağ Yapısı ve Karanlık Taraf" başlıklı söyleşisi ile TİMDER üyelerinin ufkuna ışık tutacak.

Eczacıbaşı ayrıca etkinlik sonunda henüz birkaç ay önce okuyucuyla buluşan, iyisi ve kötüsüyle gelecekte dünyayı nelerin beklediğini tartışmaya açan “Daha Yeni Başlıyor” isimli kitabını da katılımcılar için imzalayacak.

Etkinliğe katılmak için formu doldurmanız yeterlidir.

Faruk Eczacıbaşı
1954 yılında İstanbul’da doğan R. Faruk Eczacıbaşı, 1973 yılında İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladı.

1980’de Eczacıbaşı Holding’in planlama departmanında çalışma hayatına atıldı. Eczacıbaşı Topluluğu’nun “kompüterizasyon” misyonunu üstlenen Faruk Eczacıbaşı, “Eczacıbaşı Bilgi İletim” şirketinin baş yöneticiliğini üstlendi ve Topluluğun “e-dönüşüm” sürecini yönetti.

Halen başkanlığını yürütmekte olduğu, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi vizyonuyla 1995 yılında kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) aracılığıyla Faruk Eczacıbaşı, çeşitli araştırma raporlarının hazırlanması ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesi için çalışmaktadır.

1996 yılında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı üstlenen Faruk Eczacıbaşı, halen bu görevi sürdürmektedir.

Faruk Eczacıbaşı ayrıca 1999 yılından bu yana Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı bu dönemde; iki kez üst üste Dünya Şampiyonu (2015 ve 2016) olarak Türkiye’yi “Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en başarılı ülkesi" mertebesine taşımış, 3 kez Avrupa, 9 kez Türkiye ligi ve 8 kez de Kupa Voley (eski adı ile Türkiye Kupası/Süper Kupa) şampiyonluğu elde etmiştir. Faruk Eczacıbaşı başkanlığındaki Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadın ve spor alanında dünyanın en prestijli ödülü olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) “Dünya Ödülü”ne layık görülmüş, IOC tarafından 18 yıldır verilen ödülü, ilk kez Türkiye’den bir aday kazanırken, kurumsal olarak dünyada bu ödülün ilk sahibi de Eczacıbaşı Spor Kulübü olmuştur.

Son olarak, Daha Yeni Başlıyor isimli kitabını 2018 yılında okuyucu ile buluşturan Eczacıbaşı, kendi kişisel deneyimlerinden, Eczacıbaşı Holding’in “kompüter” serüvenine; Türkiye’nin geçirdiği dönüşümlerden, dünyadaki son gelişmelere kadar birçok parametreyi değerlendirerek, her gün daha büyük bir ivmeyle hayatımıza giren teknolojik gelişmelerin getirdiklerini ve götürdüklerini incelemekte, gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin beklediğini tartışmaktadır.