Eczacıbaşı VitrA, Seramik Sağlık Gereçleri Üretimini Artırıyor

11 Ekim 2017 Çarşamba

Sektörden Haberler
Eczacıbaşı VitrA, Seramik Sağlık Gereçleri Üretimini Artırıyor

Ülkemizin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının yarısından fazlasını gerçekleştiren VitrA, üretim kapasitesini %20 artıracak.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Bilecik - Bozüyük’te yer alan 3 seramik sağlık gereci (SSG) işletmesinin yanına kurduğu 4. işletmenin ikinci fazı için düğmeye bastı. Geçtiğimiz yıl tamamlanan ilk fazla birlikte, ağırlıklı klozet olmak üzere, 250 bin adetlik yeni kapasite devreye alındı. 2018’in son çeyreğinde tamamlanacak toplam 45,4 milyon Euro değerindeki yatırımla, VitrA'nın yıllık SSG üretimi %20 artarak 6 milyona ulaşacak. 38,6 bin metrekare yeni üretim alanı elde edilecek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Bozüyük’teki ilk SSG işletmesini 1977 yılında kurdu. 1996’da ikinci, 2005’te ise üçüncü işletme açıldı. 2009’dan bu yana klozet kapağı üretimi de yapan Grup, ülkemizin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının yarısından fazlasını gerçekleştiriyor.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu

Büyüme stratejisini çok markalı, çok üretim merkezli ve çok pazarlı bir yapıda geliştiren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun, yaklaşık 6.500 çalışanı ve 4 ülkede 14 üretim tesisi bulunuyor. Grubun Bilecik - Bozüyük’te yer alan ve çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı üretim kampüsü; kapasite, teknoloji ve kalite bakımından seramik üreten tesisler arasında dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’de 5; Almanya, Fransa ve Rusya’da ise toplam 9 tesiste üretim yapıyor. Banyoda kullanılan tüm ürünleri tasarlayıp üretebilen Grubun yıllık üretim kapasitesi 5.250.000 seramik sağlık gereci, 37,5 milyon m2 seramik kaplama malzemesi, 3 milyon armatür, 350 bin küvet ve duş teknesi, 340 bin modül banyo mobilyasından oluşuyor.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.