UNICERA Fuarı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Katılımıyla Açılıyor

26 Şubat 2018 Pazartesi

Sektörden Haberler
UNICERA Fuarı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Katılımıyla Açılıyor

Alanında dünyanın en büyük ihtisas fuarlarından biri olan UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı; Avrupa, Balkanlar, Arap Yarımadası ve Orta Asya’dan sektör liderlerini CNREXPO Yeşilköy’de buluşturuyor. Türkiye Seramik Federasyonu (TSF), Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) ve CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık iş birliği ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımı ile yarın açılıyor. 27 Şubat - 3 Mart 2018 tarihleri süresince ziyarete açık olan fuara, 10.000’i yabancı olmak üzere toplam 80.000 ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Dünya Liderleri Bir Araya Geliyor

Kendi alanında Avrupa’nın ikinci ve Türkiye’nin en büyük fuarı olan UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı, %25’lik m2 büyümesi ile ulusal ve uluslararası alanda başarılı mimar, tasarımcı, akademisyen ve iş adamlarını konuk ediyor. Fuara küresel çaptaki önemli marka katılımlarının yanı sıra, dünya sıralamasında seramik üretiminde öne çıkan ülkelerden İtalya, İspanya, Almanya başta olmak olmak üzere, Portekiz, Mısır, Hindistan, Çin, Tayvan, Sırbistan ve İran’dan gelecek firmaların yeni ürün ve modellerinin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor. Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ve dekorasyon ürünleri gibi pek çok ürün grubunun sergileneceği fuar, sektör profesyonellerini bir araya getirmesi açısından da önemli bir platform olma özelliği taşıyor.

Son Trendler Görücüye Çıkıyor

Ürün çeşitliliğini gözlemleme, sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilme, yenilikleri inceleme ve networking imkanı sunan fuarın, ithalat ve ihracatı da hareketlendirmesi bekleniyor. Bu çerçevede aktif bir rol oynayan TİMDER, yapı ve inşaat malzeme sektöründen pek çok firmayı UNICERA’da ağırlayacak. Acar Musluk, Adell, Ahşapsan, Artema, Aqua Armatür,Badella, Berico, Bien Seramik, Bora Çelik, Creavit, Cresta, Çanakkale Seramik, Damla Class, Delta Mermer, Demir Makine, Denko, Deppot, Di Banyo, Du&Ka, Dura-tiles, E.C.A, Edilcuoghi, Edilgres, Ege Seramik, Ege Vitrifiye, Euroser, Evdema,  Esvit, Evi Metal, Formina, FYM Bagno, İdevit, Isvea, Japar, Kale, Kalebodur, K.A.S, Lucco, MCM Mosaics, Mesa Teknik,  Newarc, NG Kütahya Seramik, Noksi Metal, Orka Banyo,  Pakduş, Penta, Ph Dizayn,Sanovit, Schell, Seramiksan, Seranit, Seranova, Serel, Shower, Sönmez Seramik,  Uşak Seramik, Ünverdiler, VitrA, Yurtbay Seramik gibi TİMDER Üyesi firmaların sektörde öne çıkan markaları,  her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda yerini alacak. Son trendlerin sergileneceği ve 2019 yılının en yeni trendlerinin belirleneceği fuarın Asya, Afrika, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinde de etkinliğinin artırılması bekleniyor.

İnovatif Tasarımlar Umut Vadediyor

İnşaat malzemeleri üreticilerini ve satıcılarını aynı çatı altında toplayan TİMDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Eşer, fuarın ulusal ve uluslararası trendlerin belirlenmesinde ve sektörün canlanmasında önemli bir rolü olduğunu belirterek şöyle konuştu; “UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nı, bugün içinde bulunduğumuz teknolojiden ayrı değerlendirmek pek mümkün değil. Öyle ki bu fuar pek çok firmaya, yenilikçi tasarımlarını sergileme imkanı sunarken inovatif fikirleri de tasarımcı ve üreticilerle bir araya getirme özelliği taşıyor. Sürdürülebilir ve çevre dostu tasarımların görücüye çıktığı fuar, gelecek nesiller ve sürdürülebilir bir dünya için umut vadediyor. Diğer bir yandan ülkemizin uluslararası tanınırlığı ve bilinirliliği açısından UNICERA Fuarı’nı önemsiyor, fuarın yapımcılarından olmanın heyecanını yaşıyoruz.’’ dedi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.