Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi Faaliyete Geçti

23 Ocak 2018 Salı

Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi Faaliyete Geçti

Ülkemizin öncü sanayi kuruluşlarından olan Turkuaz Seramik, ilk günkü heyecanıyla seramik sağlık gereçleri pazarına özel ürünler üretiyor. 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan firma dünya standartlarında yaptığı üretimi Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon faaliyetleriyle sürekli destekliyor. Ülkemize fayda sağlayacak yüksek katma değerli ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesi stratejisini benimseyen Turkuaz Seramik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 776’ncı, Kayseri’nin 9’uncu Ar-Ge Merkezi belgesini alarak Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon alanlarında rüşdünü bir kez daha ispatlamıştır.

Yenilikçi fikirlerin hızla değerlendirilebileceği, sadece üniversite ve araştırma kuruluşlarının değil, ferdi başvuruların da ticarileştirilmesinde önemli bir görev üstlenecek olan Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Abidin ÖZKAYA “Çeyrek asırlık bilgi birikimini bilimsel araştırma metotlarıyla birleştirerek seramik sektöründe ve özellikle de ileri teknoloji alanlarında ülkemizin gururu olacak büyük projelere imza atmayı hedeflemektedir. Sektörün önemli oyuncularından Turkuaz Seramik Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon faaliyetlerinde de ulusal ve uluslararası platformlarda lider olacağına inancımız tamdır. Yapacağımız Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon faaliyetleri global dünyada ülkemizin markalaşmasına katkıda bulunma yanında edinilen know-how gücümüze güç katacaktır.” dedi.

Ar-Ge ve İnnovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini belirten Özkaya, “Etkin Ar-Ge teşvikleri ile sanayisi desteklenen ülkeler Dünya Rekabet Sıralamasında en üst seviyelerde yer almaktadır. Turkuaz Seramik olarak beklentimiz; yapılan Ar-Ge çalışmalarının ülkemize ekonomimizde katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesi” olduğunu belirterek “Ar-Ge Merkezimizin kurulmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Turkuaz Ar-Ge’nin firmamıza, Kayseri’mize ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Turkuaz Seramik hakkında: 1994 yılında kurulan Turkuaz Seramik, sürekli gelişen teknolojisi ve geliştirdiği yenilikçi ürünler ile Seramik Sağlık Gereçleri sektöründe hizmet vermektedir. Değişimlerin çok hızlı yaşandığı günümüzde çevreye ve doğal kaynaklara saygılı üretim anlayışı ile gelecek nesillere karşı sorumluluğunu yerine getirmeyi amaç edinen Turkuaz Seramik, doğaya duyduğu saygıyı insana duyduğu saygı ile birleştirerek faaliyetlerine devam etmektedir. Çeyrek asırda sınırlarının ötesine geçerek dünya pazarının önemli oyuncusu konumuna gelen Turkuaz Seramik, içerisinde lavabolardan klozetlere, pisuarlardan armatürlere kadar birçok ürünü gün geçtikçe daha kaliteli ve daha estetik üreterek tüketiciye sunmaktadır. Hayatın her alanında kalite anlayışı ilkesiyle müşteri memnuniyetini ön planda tutan Turkuaz Seramik, hem yurtiçinde hem de yurt dışında 60 ülkede binlerce satış noktasıyla çalışmalarına devam etmektedir.