Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi 1 Yaşında

19 Ocak 2019 Cumartesi

Sektörden Haberler
Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi 1 Yaşında
Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi 1 Yaşında
Turkuaz Seramik Ar-Ge Merkezi 1 Yaşında

Ülkemizin öncü sanayi kuruluşlarından Turkuaz Seramik A.Ş ilk günkü heyecanıyla sağlık gereçleri pazarına özel ürünler üretmeye devam ediyor. 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Turkuaz Seramik, dünya standartlarındaki üretimini, Ar-Ge, tasarım ve inovasyon faaliyetleriyle sürekli destekliyor. Ülkemize fayda sağlayacak yüksek katma değerli ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesi stratejisini benimseyen firma, 9 Ocak 2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan “776. Ar-Ge Merkezi” belgesini alarak Ar-Ge, tasarım ve inovasyon alanlarındaki faaliyetlerinde çıtayı daha da yükseltmiş oldu.

Geçen bir senelik süreçte Turkuaz Ar-Ge Merkezi seramik, polimer, kompozit,  geri dönüşüm, makine imalatı ve endüstri 4.0 uygulamaları gibi yüksek teknoloji seviyeli 10’un üzerinde projeyi başarılı bir şekilde tamamladı. Bu projeler uluslararası konferanslarda 4 bildiri aracılığıyla akademik dünyayla paylaşıldı.  Ayrıca vitrifiye sektörüne yönelik özgün ürün tasarım ve geliştirme faaliyetleri de yapan Ar-Ge merkezi, ortaya çıkan yeni tasarımların tescillerini de aldı.

1 yıl gibi kısa bir zamanda yoğun Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri içerisine giren merkez, çalışmalar sonucunda ticarileştirilen özgün tasarımlı ve mat sırlı lavabosunun Dubai ve Almanya’ya ihracatını gerçekleştirdi. Yetkinliğini daha da arttırmak için laboratuvar ve cihaz altyapısını güçlendirmenin yanı sıra nitelikli araştırmacı istihdam oranını yükselten Turkuaz Ar-Ge Merkezi, ekosistemini genişletme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.