Türk Ytong ile “Gazbeton Dersi”

18 Ekim 2018 Perşembe

Sektörden Haberler
Türk Ytong ile “Gazbeton Dersi”

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşlarından Türk Ytong, sektörün ve yapı kültürünün gelişimine destek için mimarlık öğrencilerine ulaşmaya devam ediyor. Gazbeton yapı malzemesinin mimari tasarım ve uygulama alanlarıyla ilişkisini göstermek, ısı yalıtımı, yangın ve deprem emniyeti, uygulama kolaylığı gibi konularda faydalarını anlatmak amacı ile 2010 yılında hazırladığı seçmeli ders programı ile yola çıkan Türk Ytong, 9 yılda 1.000’in üzerinde öğrenciye ulaştı. Ytong bu yıl da öğrenciler ile ders başı yaptı.

Nitelikli kentleşme hedefiyle yapı sektörünün çağdaş standartlara ulaşmasına 55 yıldır liderlik eden Türk Ytong, “Gazbeton Dersleri” ile her yıl artan sayıda mimarlık öğrencisine ulaşıyor.  2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlayan 14 haftalık seçmeli ders programı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitelerinin Mimarlık bölümleri de dahil olmak üzere üç üniversitede devam ediyor.

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma kapsamında yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong “Yapılarda Gazbeton Uygulamaları Dersi” ile mimarlık eğitiminde teori ve pratiği birleştiriyor. Derslerde, gazbeton yapı malzemesi hakkında temel bilgiler, tasarım ve uygulama yöntemleri, ilgili yönetmelikler ve sahaya dönük deneyimler paylaşılıyor. Son yıllarda yapı sektöründeki en dikkat çekici dijitalleşme adımı olan “Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)” uygulamalarını da içeren dersler, Türk Ytong teknik uzmanlarının rehberliğinde yürütülüyor. Sektörden deneyimli mühendis ve mimarların da katılarak kendi pratiklerine uygun konularda katkı sağladığı dersler, öğrencilerin uzmanlaşmasına destek oluyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin hızla değiştiği günümüzde, bilgi üretimi ve paylaşımı konusunda malzeme üreticilerine önemli görevler düşüyor. Bu bilinçle akademik ve sektörel iş birliklerine, gençlere yönelik eğitim ve etkinliklere ayrı bir önem veriyoruz. Çağdaş yapılara, sürdürülebilir yerleşim alanlarına imza atacak genç mimar ve mühendislerle sürekli bir arada olmak bize ayrı bir enerji ve dinamizm de katıyor. Gazbeton Dersleri’ne başladığımız 2010 yılından bugüne 9 yılda 1.000’in üzerinde mimarlık öğrencisi ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Sektördeki yenilikler ve yapı malzemeleri hakkında bilgi paylaşımları gerçekleştirdik. Dersleri yürüten teknik kadrolarımız, akademik içeriklerin güncellenmesi ve geliştirilmesi için düzenli araştırma ve çalışmalar yapıyor. Ders notları 2014 yılında kitap olarak yayınlandı. Yıllar içerisinde bu dersler, zengin ve güzel bir paylaşım platformuna dönüştü. Bizlere güvenerek, bu dersleri açmamıza olanak sağlayan üniversite yönetimlerine de teşekkür ediyoruz. Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve yıllardır başarıyla devam eden bu programın, sektörümüzde yaygınlaşmasını diliyoruz.” dedi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.