Silverline, Fabrikasında Sıfır Atık Hedefine Koşuyor

28 Aralık 2018 Cuma

Silverline, Fabrikasında Sıfır Atık Hedefine Koşuyor

Doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, oluşan atıkları geri kazanmak ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında plaket alan Silverline, kaynağında ayrıştırma yaparak ve özellikle geri dönüştürülebilir hammadde seçimine ağırlık vererek yüzde 100 geri dönüşüm hedefliyor.

Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 davlumbaz üreticisi arasında yer alan Silverline Ankastre, üretimin ilk aşamasından ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçen her adımda çevresel etkileri dikkate alıyor ve hammaddeyi, doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanmak adına çalışmalar yürütüyor. Merzifon’da 103 bin m² alanda kurulu fabrikasında enerji tasarruflu ve çevreci teknolojiler üreten Silverline üretim tesisinde kurduğu “Sıfır Atık Sistemi” ile kaynağında ayrıştırma yaparak ve özellikle geri dönüştürülebilir hammadde seçimine ağırlık vererek yüzde 100 geri dönüşüm hedefliyor. Amasya Merzifon’da kurulu üretim tesislerinde 2018 yılında 4 bin 500 kg kağıt/karton geri kazanımı, 55 ton cam geri kazanımı, 350 ton metal atık geri kazanımı, 2 bin 300 kg plastik/naylon geri kazanımı sağlayan Silverline, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında plaket aldı.

Silverline son 1 yılda ulaştığı geri kazanımla önemli miktarda enerji tasarrufu sağladı ve çevre kirliliğini önledi. Fabrikada kaynağında atık ayrıştırma sistemi ile ulaşılan geri kazanımlar sonucu 2018 yılında 5 bin 500 mᶟ kadar sera gazı salınımı ve 76 ağacın kesilmesini engellendi, 10 mᶟ atık depolama alanından tasarruf sağlandı.  5 bin 500 litre petrol tasarrufu ve 460 ton hammadde tasarrufu sağlandı. Ayrıca Silverline 32 bin kwh enerji tasarrufuna ulaştı.

Dünyanın çevre kirliliğinin arttığı ve doğal kaynakların hızla tükendiği bir süreç içine girdiğini ve geleceğe temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “Özellikle bizim gibi sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir çevre politikaları yürütmeleri gerekiyor. Silverline son yıllarda üretim proseslerinde atıkların geri dönüşüm sürecine ilişkin önemli çalışmalar yürütüyor.  Bu çalışmaların özellikle çevresel sonuçlarını gördüğümüzde büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığımız plakette doğru yolda olduğumuzuz bir göstergesi.  Hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada çevreci kimliğimizle de öncü olacağımızı ve birçok kuruluşa örnek olarak ‘sıfır atık’ hareketine katkıda bulunacağımıza eminim.” dedi.