Mapei UNICERA’da

25 Ocak 2019 Cuma

Sektörden Haberler
Mapei UNICERA’da
Mapei UNICERA’da
Mapei UNICERA’da
Mapei UNICERA’da
Mapei UNICERA’da
Mapei UNICERA’da

Tasarım dünyasındaki trendlere cevap veren, yüksek performanslı ürün ve sistemler geliştiren Mapei, son yılların yılların yüzey kaplama trendlerinden olan büyük format seramik ve doğal taş için geliştirdiği, hem iç hem de dış mekan uygulamalarında kullanılabilen tam sistem çözümünü UNICERA’da sergiliyor.

Sistemde kullanılan çimento esaslı, yüksek performanslı yapıştırıcı Kerafelex Maxi S1, 15 mm kalınlığa kadar olan kalın yatak uygulama avantajıyla büyük ve kalın ebatlı porselen, seramik, mermer ve doğal taş uygulamalarında üstün performans gösteriyor. Kerafelex Maxı S1 ile uygulanan zeminler 24 saat sonra hafif yaya trafiğine açılabiliyor. Sistemin diğer önemli bileşeni ise, seramik, doğal taş ve LVT altına direk uygulanabilen; alkali dayanımlı, çatlak oluşumunu engelleyen su yalıtım membranı Mapeguard WP 200. İki tarafı da ‘’non-woven’’ polipropilen kumaş ile kaplanmış; esnek, ince katmanlı su yalıtım örtüsü Mapeguard WP 200, iki yüzeyini de kaplayan ‘’non-woven’’ kumaş sayesinde hem örtü altındaki yapıştırıcıya hem de üzerine gelecek kaplamaya mükemmel yapışma mukavemeti sağlar.

Derz dolguları ve yapıştırıcıların üretiminde dünya lideri Mapei, set the mood renkli derz dolguları koleksiyonu ile UNICERA’da
Seramik fayanslar, terrakotta, taş malzemeler, mozaik ve metal gibi tüm zemin ve duvar tipleri ve iç ve dış mekan uygulamaları için geliştirilmiş, yüksek performanslı çimento ya da epoksi esaslı derz dolgularından oluşan Set The Mood Koleksiyonu, 5 ana tema altında 50 renk alternatifi sunuyor.

Teraslar, balkonlar, banyolar ve yüzme havuzları için Mapei su yalıtım sistem çözümleri UNICERA’da
Mapei, ıslak hacimler için seramik altı su yalıtım malzemeleri olarak Mapelastic Sistem ürünlerini öneriyor. Teras, balkon, banyo ve yüzme havuzlarında 20 yılı aşkın süredir kullanılan, çift bileşenli, esnek çimento esaslı harç Mapelastic ailesi ürünleri, düşük sıcaklıklarda bile yüksek esnekliğini korur. Mapelastic Sistem ile yıllar boyunca ilk günkü görünümünü ve fonksiyonelliğini koruyan çözümler yaratılır, tesviye şapından, özel üretim köşe yalıtım bantlarına, alkali dayanımlı filesine dek, tüm detayları kusursuz bir sistem oluşturmak için kullanılan ürünler sayesinde estetik ve konfor bir arada sunulur. Mapelastic Sistem’de yer alan ürünler, teras ve balkonlarda ilk günkü görünümü ve işlevselliği koruyan bir çözüm sunar. Islak hacimlerde seramik altı yalıtımının sağlanmasını takiben, sistemin seramik yapıştırıcısı olarak Keraflex Maxi S1 kullanılır. Özellikle ıslak hacimlerde, dış mekanlarda, büyük boyutlu seramik uygulamalarında mükemmel sonuçlar veren Keraflex Maxi S1, TS EN 12004 standartlarına uygun olarak C2TES1 (esnek) olarak sınıflandırılmıştır.

Sistemin derz dolgusu Keracolor FF’in, 17 farklı rengi vardır, EN 1388 standartlarına uygun olarak CG2 WA olarak sınıflandırılmıştır. Keracolor FF, 5 kg’lık ve 20 kg’lık ambalaj seçenekleriyle Mapei Türkiye’nin Ankara, Polatlı’da yer alan fabrikasında üretilmektedir. 31 farklı renkte sunulan Mapesil AC, sistemde silikon olarak kullanılmaktadır.

Mapetherm seramik sistem UNICERA’da
Mapetherm Seramik Sistem, yalıtım levhalarının üzerine seramik karo ya da işlenmiş taş uygulamak için kullanılan bir sistemdir. Geleneksel ısı yalıtım sistemlerinin avantajlarının yanı sıra, Mapetherm Seramik Sistem’in kolay bakım, kirli hava ve agresif kimyasallara karşı dayanıklı renkler ve estetik görünüm gibi üstünlükleri vardır. Pek çok prestijli projede tercih edilen Mapetherm Seramik Sistem’in güncel uygulamalarından biri Zaha Hadid ve Daniel Libeskind tasarımı olan Milano City Life projesidir.

Artık duşlar ve nemli ortamlarda LVT kaplama kullanmak mümkün
Mapei’nin sentetik zeminler ve su yalıtımı sektörlerindeki tecrübesi, LVT zemin ve duvar kaplamalarının duşlarda uygulanabilmesi için tasarlanmış bir ürün ailesi geliştirmesini mümkün kıldı. Mapei, ürün portföyünde halihazırda bulunan çeşitli su yalıtım sistemleri ve yenilikçi Ultrabond Eco MS 4 LVT/Wall yapıştırıcı, yeni Kerapoxy 4 LVT derz dolgusu ve kaydırmaz bitiş Mapecoat 4 LVT‘den oluşan 3 farklı sistem çözümünü Türkiye pazarına sundu.

Mapei yenilikçi ve özgün yüzey çözümleri ile UNICERA’da                    
Mapei’nin UNICERA’da sergilediği inovatif yüzey teknolojileri arasında çimento esaslı zemin kaplamaları Ultratop ve Ultratop Loft ile epoksi esaslı Mapefloor I 320 SL Concept yer alıyor. Kendinden yayılan çimento esaslı Ultratop, 5 ana renk ve parlak ve doğal bitiş seçeneklerinin yanı sıra agregalar ile kullanıldığında bu yılın trendi olan terazzo efektli özgün ve yaratıcı zeminler yaratma imkanı sunuyor. 

Yine çimento esaslı bir Mapei zemin çözümü olan Ultratop Loft ise mala ile duvar, zemin, merdiven ve ev donatılarına uygulanarak kesintisiz, etkileyici iç mekan tasarımları yapmayı mümkün kılıyor.

Epoksi esaslı kendinden yayılan zemin çözümü Mapefloor I 320 SL Concept ise 5 renk seçeneği ve granüler deseniyle hem yaşam alanları hem de endüstriyel alanlarda hem estetik hem de yüksek performanslı yüzeyler elde etmenizi sağlıyor.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.