Kalekim’e ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’

23 Ekim 2020 Cuma

Sektörden Haberler
Kalekim’e ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’

Yapı kimyasalları sektörünün önde gelen markalarından Kalekim’in, sağlık ve güvenliği öncelikleyen çevreci üretim faaliyetleri, resmi kurumlar tarafından tescillenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Çevre Bakanlığı’nın Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği uygulamaları başarıyla tamamlayarak, “Sıfır Atık Belgesi”ni alan Kalekim, bu kez de Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,  ‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Aldıkları üst düzey önlemler ve güvenli üretim uygulamaları ile Covid-19 sürecini başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirten Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu; “Kalekim çatısı altında tüketici memnuniyeti odaklı yaptığımız üretimin her kademesinde, çalışanlarımızın, paydaşlarımızın ve toplumun sağlığı en büyük önceliğimizi oluşturuyor. İnsanlığı tehdit eden küresel salgının ilk gününden bugüne yine bu anlayıştan taviz vermeden hareket ettik. Bu yaklaşımımızın bugün ilgili kurumlarca tescillenmesi bizim için çok büyük önem taşıyor. Uluslararası ticarette artık önemli hale gelen bu tip belgelendirmelerin, önümüzdeki süreçte çok daha büyük önem önem kazanacağını biliyoruz. Çünkü, sağlık ve güvenliği öncelikleyen çevreci üretim uygulamaları artık tüm dünya için önemli bir kriter oluşturuyor” dedi.

Karaoğlu, “Ülkemizde yapı kimyasalları sektörüne liderlik eden bir şirket olarak, tüm faaliyetlerimizde, bu misyonun bize yüklediği toplumsal sorumluluk anlayışımızla hareket ediyoruz. Kalekim çatısı altında tüketici memnuniyeti odaklı yaptığımız üretimin her kademesinde, çalışanlarımızın, paydaşlarımızın ve toplumun sağlığı en büyük önceliğimizi oluşturuyor. İnsanlığı tehdit eden küresel salgın döneminde de yine bu anlayışla hareket ettik. Pandemi döneminde ilgili tüm ulusal ve uluslararası kurumların uyarıları doğrultusunda tedbirlemizi en üst düzeyde aldık. Bugün de bu tedbirlerden taviz vermeden aynı kararlılıkla süreci yürütmeye devam ediyoruz. Sağlık ve güvenliği öncelikleyen çevreci üretim noktasındaki anlayışımızın bugün resmi kurumlarca tescillenmesi bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Son aldığımız belgede bu konuda işimizi ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.

“Uluslararası ticarette ‘güvenli üretim uygulamaları’ önemli hale geldi”
‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’nin uluslararası önemine dikkat çeken Karaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi, iş ve üretim süreçlerinde birçok şeyi değiştirdi. Bunlardan biri de güvenli üretim uygulamaları oldu. İnsanlar artık, sağlıklı ve güvenli ürünlerin yanı sıra bu ürünlerin nasıl bir ortamda ve hangi anlayışla ürettildiklerini de önemsiyor. Dolayısıyla yeni normalle birlikte bu belgeler gerek ulusal gerekse de uluslararası piyasalarda artık çok daha önemli hale gelmiş durumda.

Kalekim gibi ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki 80 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturan bir şirket için ise ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ çok daha büyük önem arz ediyor. Bu belge aynı zamanda nasıl bir anlayışla ve nasıl bir ortamda üretim yaptığınızı, insan sağlığına ne kadar önem verdiğinizi gösteriyor. Bu yüzden bu belgeyi önemsiyoruz. Ülkemizin uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için önümüzdeki dönemde bu tip belgelendirmelerin çok daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyoruz.”

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.