GF Hakan Plastik’e Ödül: En İyi Sürdürülebilirlik Projesi

07 Nisan 2023 Cuma

Sektörden Haberler
GF Hakan Plastik’e Ödül: En İyi Sürdürülebilirlik Projesi
GF Hakan Plastik’e Ödül: En İyi Sürdürülebilirlik Projesi

1802 yılından bu yana üç ana iş kolunda faaliyet gösteren Georg Fischer, sürdürülebilirlik konusunda etkili çalışmalar yürüten global bir marka. GF Piping Systems (Boru sistemleri), GF Casting Solutions (Hafif Döküm Çözümleri) ve GF Machining Solutions (Talaşlı İmalat Çözümleri) alanında faaliyet gösteren firma, bu konudaki çalışmalarına bir yenisini ekleyerek 27-28 Mart tarihlerinde Zürih’te ilk kez Global Sürdürülebilirlik Konferansı gerçekleştirdi.

Faaliyet gösterilen üç ana iş kolunda üst düzey yöneticilerin bir araya geldiği, Strateji 2025 kapsamında sürdürülebilirlik hedefleri üzerine yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve fikir alışverişinde bulunulduğu konferansta düzenlenen bir törenle de başarılı çalışmalar ödüllendirildi.

GF Hakan Plastik’e En İyi Sürdürülebilirlik Projesi (Susty Fund Winning Project 2023) ödülü
GF Strateji 2025 sürdürülebilirlik hedefleri içinde yer alan 3 ana başlık Ürün Portföyü, İklim&Kaynaklar ve İnsan&Refah altında yapılan çalışmaların değerlendirildiği konferansta GF Boru Sistemleri (Piping Systems) altında 54 proje incelendi. GF Hakan Plastik’in sunmuş olduğu Yeşil Alan Projesi, En İyi Sürdürülebilirlik Projesi olarak ödüllendirildi. Ödülü GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler ile Kalite, Çevre, İSG, Risk ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Baran Bilgili aldılar.

54 projenin değerlendirildiği ve 7 projenin ödüllendirildiği konferansta  GF Hakan Plastik bu ödüle İklim&Kaynaklar başlığı altında CO2 e salınımı azaltılması projesi ile layık görüldü. Tesislerinde biyolojik çeşitlilik ile emisyon azalımı sağlanmasını hedefleyen proje, farkındalık yaratılması ve eğitimler düzenlenmesi, çalışan katılımının artırılması gibi alt başlıkların yanı sıra özel bir taş (mineral) kullanımı ile emisyon azalımı için inovatif bir yaklaşımı da içeriyor. GF Hakan Plastik bu proje ile yıllık olarak %7-10 oranında karbon emisyon miktarında azalım elde etmeyi amaçlıyor.

Ödül sonrasında GF Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Batuhan Besler ve GF Hakan Plastik Kalite, Çevre, İSG, Risk ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Baran Bilgili'nin açıklamaları da şu yönde oldu:

“Zürih’te ilki gerçekleştirilen ve üst düzey yöneticilerin tek bir amaç için hazır bulunduğu, bugüne kadar yapılan çalışmaların paylaşıldığı ve elde edilen başarıların birlikte kutlandığı bu konferans, tüm GF çalışanlarına da bu konuda ne kadar adanmış ve kararlı bir yönetici ekibi olduğumuzu da göstermiş oldu.

Çevreyi kirletmek, ona zarar vermek veya onu yok etmek çok kolaydır; yok olan çevreyi eski haline getirmek ise çok zor ve masraflıdır. Farkındalık yaratabileceğimiz, çevreye pozitif katkı sağlayabileceğimiz her türlü fikir ve çalışma için kaynak yaratma konusunda ise GF yönetimi desteklerini vermeye devam etmektedir.

Sektöründe “Sürdürülebilirlik ve İnovasyon” lideri olarak üstün müşteri değeri sağlamaya, sürdürülebilir çözümlere ve operasyonlara yatırım yapmaya kendimizi adadık. Gelecekte daha güzel bir dünya için çıktığımız yolculuğumuzda GF Hakan Plastik olarak bizim için de çok anlamlı olan global yapımızdaki En İyi Sürdürülebilirlik Projesi (Susty Fund Winning Project 2023) ödülünü almaktan gurur duyuyoruz.

Motivasyon sağlayan ve bu ödülü kazanmamızda bizleri esinlendiren değerli kurumsal kültürümüz ile GF’i hep birlikte geleceğe taşıyacağız”.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.