Ege Seramik, “2019 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” Ödülüne Layık Görüldü

21 Kasım 2019 Perşembe

Sektörden Haberler
Ege Seramik, “2019 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” Ödülüne Layık Görüldü
Ege Seramik, “2019 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” Ödülüne Layık Görüldü

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi kapsamında;  2019 yılı  “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi” ve “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri”,   "7. Kadın Direktörler Konferansı"nda açıklandı.

Toplamda 7 şirketin ödül aldığı konferansta Ege Seramik, 2019 yılında  BIST’de kayıtlı profesyonel kadın üyesi olan tüm şirketler arasında “komitelerinde en fazla kadın üyesi oranına sahip şirketlerden” biri  olarak   "2019 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu" ödülünü almaya hak kazandı. Ödülü  Ege Seramik  adına Kurumsal Yönetim Komite Üyesi  Aysel Hatipoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Ülke Direktörü  Arvid Tuerkner’den aldı.

Ege Seramik AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
 "Kadınların iş yaşamına kattığı pozitif değere inanıyoruz. Doğaları gereği ortaya koydukları üretkenlikleri, analitik bakış açıları, sağduyulu ve  pozitif yaklaşımları ile iş yaşamında denge sağladıklarının ve başarıda büyük pay sahibi olduklarının farkındayız.  Borsa İstanbul Şirketlerinin geneline baktığımızda %37,8’inde kadın yönetim kurulu üyesi bulunmazken, Ege Seramik AŞ. Yönetim Kurulu’nda 2 kadın üyemiz  ve  Yönetim Kurulu Komitelerimizde de değerli kadın yöneticilerimiz yer almaktadır. Ege Seramik şirketimizin operasyonel yönetim süreçlerinde de kadın yöneticilerimizin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.  Bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da iş yaşamında kadın gücünü  desteklemeye ve yönetim kadrolarımızda kadın yönetici sayımızı arttırmaya devam edeceğiz." dedi.

Ege Seramik’te  hali hazırda, 6 üyenin bulunduğu Yönetim Kurulunda 2 bağımsız kadın üye, Bağımsız Denetim ve Kurumsal Yönetim Komitelerinde 2’şer kadın üye görev alıyor. 

Borsa İstanbul’da yer alan toplam 402 şirket içinde görev alan 2.734 Yönetim Kurulu Üyesi’nin %15,9’u (435 kişi) kadınlardan oluşuyor.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.