DemirDöküm'ün Çevreci Kombilerine 2 Ödül Birden

04 Haziran 2018 Pazartesi

Sektörden Haberler
DemirDöküm'ün Çevreci Kombilerine  2 Ödül Birden
DemirDöküm'ün Çevreci Kombilerine  2 Ödül Birden

Türkiye'de ve dünyanın 50 ülkesinde tüketicilerine ısı konforu sunan DemirDöküm'ün sektördeki başarısı, bir kez daha taçlandırıldı. ABD'de 2009 yılından bu yana, tüm dünyanın dikkatini yaşanabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımın önemine çekmek amacıyla düzenlenen, bu yıl binlerce proje ve tasarımın değerlendirildiği Green Good Design yarışmasında DemirDöküm 5 yıl arayla yeniden rakiplerini geride bıraktı.

Avrupa Merkezi Uluslararası Danışmanlık Komitesi'nin karbondioksit salınımının azaltılması, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik, yaşamın ve çevrenin kalitesinin artırılması, ekonomik karlılık gibi alanlarda çevremize yapılan katkıların değerlendirildiği yarışmada; binlerce mimari tasarım, ürün tasarımı, grafik tasarım, yeni teknolojiler, şirketler, hükümetler, kurumlar, araştırma programları ve bireyler arasından, bu yıl 20 farklı ülkeden 100'den fazla ürün "En İyi Örnek" olarak seçildi. DemirDöküm Endüstriyel Tasarım ve Ar-Ge Merkezi ekibi tarafından geliştirilen Atromix ve Nitron Condense yoğuşmalı kombiler, Green Good Design ile ödüllendirildi.

Yüksek Verimliliği ile Müşteriyi, Teknolojisi ile Doğayı Memnun Ediyor

DemirDöküm'ün dinamik çizgisini yansıtan yeni yoğuşmalı kombisi Atromix, 20, 24 ve 28 kW kapasite seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara en uygun çözümü sunacak özelliklerle geliştirildi. Son yıllarda artan küçük metrekareli evler için en ideal kullanım çözümünü sunan Atromix, dar montaj alanlarında yaşanan zorluklar göz önünde bulundurularak DemirDöküm'ün ürün gamındaki en kompakt boyutlara sahip kombi olarak tasarlandı. Yoğuşma teknolojisi ile kullanıcısına yüksek tasarruf sağlayan Atromix, hem ısıtma hem de kullanım suyunda A sınıfı enerji verimliliği ile ön plana çıkıyor. Sahip olduğu yeni teknolojilerle tasarrufu kullanıcı inisiyatifine bırakmayan Atromix, 'debi sensörü' ile hızlı sıcak su konforu sağlarken doğal gazın yanı sıra su sarfiyatını da azaltıyor. Her yaştan kullanıcının kolayca kullanabileceği bir ara yüze sahip olan Atromix, ön yüzünde iki kontrol düğmesi ve kolay okunabilir LCD ekran barındırıyor. Tüketicilerin ürünü uzun yıllar güvenle kullanabilmesi için DemirDöküm'ün en zorlayıcı testlerinden geçerek geliştirilen Atromix, düşük emisyon değerleri sayesinde daire başına kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak yıllık ortalama 2 ton daha az NOx salımı gerçekleştirmesine destek olacak.

Sahip olduğu teknolojiler ile evlere ekstra konfor, yüzde 103 enerji verimliliği sağlayan Nitron Condense ise minimum enerji ile maksimum ısınma ve ilave plakalı ısı eşanjörü ile yüksek kullanım suyu konforu olanağı tanıyor. Alternatif enerji kaynağı olan güneş kolektörleri ile uyumlu olma özelliği, üretimi esnasında kullanılan çevreci boyalar, sürdürülebilirliği yüksek komponent ve ara elemanları, %75-80’i geri dönüştürülebilir plastik iç komponentleriyle DemirDöküm'ün yenilikçi yoğuşmalı kombileri, Green Good Design tarafından en önemli sürdürülebilir tasarım örnekleri arasında gösterilerek ödüllendirildi. DemirDöküm, 2013 yılında da Nitromix yoğuşmalı kombisi ve Roll Bond güneş kolektörü ile Green Good Design ödülünün sahibi olmuştu.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.