Daikin 8 Mart’ı Kadın Bayileri ve Teknisyenleri ile Birlikte Kutladı

08 Mart 2018 Perşembe

Daikin 8 Mart’ı Kadın Bayileri  ve Teknisyenleri ile Birlikte Kutladı

Daikin, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iklimlendirme sektöründe tabuları yıkan kadın bayileri, teknisyenleri ve çalışanları ile birlikte kutladı. Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nı tamamlayarak iş başı yapan teknisyenlerini sektör ile tanıştıran Daikin, ‘erkek egemen’ olarak bilinen iklimlendirmede kadın istihdamını desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla başlatılan Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nın ilk katılımcıları iş başı yaparken, Daikin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ‘erkek egemen’ bir sektör olarak bilinen iklimlendirmenin öncü kadınları ile birlikte kutladı. Bu anlamlı günde Sakura Teknisyenler Programı’nın lansmanını yapan Daikin, kadınları iklimlendirme sektörüne kazandıran programlarına devam edeceğini duyurdu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Daikin’in Levent’te bulunan deneyimleme merkezi fuha İstanbul’da düzenlenen lansman, kadın teknisyenlerin yanı sıra kadın bayiler ve çalışanların katılımı ile gerçekleşti. Katılımcılar gibi tüm konuşmacıların da kadınlardan oluştuğu etkinlikte, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, şunları söyledi: “Bu yıl 8 Mart’ı aramıza yeni katılan Sakura Teknisyenlerimiz ile kutlamaktan dolayı ayrı bir gurur duyuyoruz. Kadınların mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla yürüttüğümüz programların sonuçlarını almaya başladık. Kurum felsefemizde yer aldığı gibi içinde yaşadığımız topluma değer katan ve çalışanlarına fırsat eşitliği sunan bir şirket olarak, kadınlarımızı desteklemek, onları ekonomiye ve sektörümüze kazandırmak bizim için çok önemli.”

Kadınlar Talep Etti, Daikin Geliştirdi

Daha önce Sakura Kadın Girişimci Programı ile ‘erkek egemen’ olarak bilinen iklimlendirme sektörüne üniversite mezunu genç bayiler kazandırdıklarını hatırlatan Önder, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün her biri ile gurur duyduğumuz 22 Sakura kadın bayimiz başarıları ile kendileri gibi kariyerine yön vermek isteyen kadınlara örnek oldu. Bu programdaki başarımız hem iklimlendirme sektöründe hem de kadınlarımız nezdinde karşılığını buldu ve bizden üniversite mezunu olamayan kadınlarımızı da kapsayan eğitim ve iş programları oluşturmamız yönünde bir beklenti oluştu. Biz de aynı fikirdeydik; neden kadınlarımız bu sektörde daha çok yer almasın? Ofiste ve fabrikada başarı ile çalışan kadınlarımız neden teknisyen de olmasın? Sakura Kadın Teknisyenler Programı bu soruların yanıtı oldu. Ve ilk eğitim programımızı tamamlayan teknisyenlerimiz sektörümüzde ‘erkek işi’ diye bilinen bir alanda mesleklerini icra etmeye başladı.”

13 ilde , 23 Kadın Teknisyen İşbaşı Yaptı

Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nın ilk katılımcıları olarak 13 farklı ilden 23 kadın teknisyenin işbaşı yaptığını açıklayan Önder, bu konuda şu bilgileri verdi: “Başlangıçta bu programı pilot şehirler olarak İstanbul, İzmir ve Ankara’da deneyelim, diye düşünmüştük. Ancak Bursa’dan Konya’ya, Mardin’den Diyarbakır’a kadar 13 farklı ilden başvuru aldık. Programı 3 kişi ile başlatırız daha sonra yaygınlaştırırız derken; yola 23 kadın teknisyen ile çıktık. Her biri çok başarılı, azimli ve yetenekli bu kadınlarımız ile sektörümüze yepyeni bir sayfa açtık. Onlar sadece kendi hikayelerinin kahramanı değil, aynı zamanda hem sektörümüz hem de ülkemiz için öncü ve örnek kadınlar. Daikin Türkiye olarak Temmuz 2011’de yola çıkarken şirket bünyesinde 54 olan kadın çalışan sayımız bugün 330’a çıktı. Sadece beyaz yakalı çalışan sayımızda değil, mavi yakalı çalışan sayımızda da artış söz konusu. Hatta bünyemizde çalışan çok başarılı kadın kaynak ustalarımız var.Bu kadın çalışanlarımız başarılarıyla dünya çapında ödüller kazandılar. Daikin olarak bir yandan fırsat eşitliği ilkemiz doğrultusunda hem beyaz hem de mavi yakalı kadın çalışan oranımızı yüzde 30’lardan daha yukarı çıkarmak için çalışırken, diğer yandan kadınların mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak işgücüne katılımlarını desteklemeye devam edeceğiz.”