Bosch Home Comfort Türkiye, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Uygulama Laboratuvarı Açtı

15 Aralık 2023 Cuma

Bosch Home Comfort Türkiye, Manisa Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi’nde Uygulama Laboratuvarı Açtı

İklimlendirme sektörünün önde gelen firmalarından Bosch Home Comfort Group, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yaptığı Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Türk sanayinin geleceği olan meslek lisesi öğrencilerinin gelişimine destek vermek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor.

Bugüne kadar farklı şehirlerde laboratuvar ve eğitim salonu kuran şirket, son olarak Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Bosch Home Comfort Akademi Uygulama Laboratuvarı açtı. Laboratuvarın açılışı okul yönetimi ve şirket yöneticilerinin katıldığı bir törenle yapıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bosch Home Comfort Group Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Kıvanç Arman, 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol çerçevesinde bugüne kadar farklı meslek liselerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Meslek Liselerine yapılan yatırımın, ülkemizin geleceğine ve sektörümüze yatırım anlamına geldiğini düşünüyoruz. Özellikle Endüstri 4.0 dönüşümü ve takip eden yeşil dönüşüm sürecinde, sektörümüzün geleceğini şekillendirecek nitelikli teknik elemana büyük ihtiyacımız var. Biz de yaptığımız bu yatırımlarla gençlerin aldıkları eğitimleri bir sanayi işletmesinin gözünden değerlendirmelerini ve pratiklerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, son teknoloji cihazlarla donatılmış bu laboratuvarı kazandırdığımız için çok mutluyuz. İnanıyoruz ki, burada öğrenciler teknik bilgilerini, gerçeğe yakın bir çalışma ortamında pekiştirme imkanı bulacak. Ayrıca değerli öğretmenlerimize de teknik bilgi ve birikimimizi aktararak, bu bilgi birikiminin onlar vasıtasıyla sektörümüzün geleceğini oluşturacak öğrencilerimize aktarılmasını sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Bosch Home Comfort Türkiye daha önce de İzmir Konak Çınarlı Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Adıyaman Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim laboratuvarı kurmuş, İstanbul Kartal Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de İklimlendirme Sistemleri Eğitim Salonu’nu kazandırmıştı.

Bosch Home Comfort Türkiye Akademi, eğitim kurumlarına verdiği hizmet içi eğitim, eğitim amaçlı cihaz ve görsel materyal desteklerinin yanı sıra Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında, üniversitelerin teknik fakülteleri ve meslek yüksekokullarıyla da yakın ilişki yürütüyor ve farklı kurumlara çeşitli konularda destek veriyor.