Baymak Türkiye Genelinde Tüm Servis Personelinin F-Gaz Belgelerini Tamamlıyor

22 Mart 2018 Perşembe

Sektörden Haberler
Baymak Türkiye Genelinde Tüm Servis Personelinin F-Gaz Belgelerini Tamamlıyor

Dünya kaynaklarının sürdürülebilirliği, verimli ve tasarruflu enerji kullanımı için çalışan Baymak, ürünlerin tasarımından tüketiciye ulaştığı tüm süreçlerde çevreye duyarlı üretim ilkesiyle hareket ediyor. Bu çerçevede enerji verimliliği ve çevre bilinci konusunda farkındalığın artırılması için sürekli eğitimler düzenleyen Baymak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan F-Gaz (flora ihtiva eden gazlar) Yönetmeliği çerçevesinde servis personelinin eğitimlerini de tamamlıyor.

Soğutucu gazlara müdahale eden tüm çalışanların F-Gaz Belgesi’ne sahip olma zorunluluğunun amacı Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine yönelik Kyoto Protokolü’nde listelenen florlu sera gazları ile florlu sera gazı içeren ürün veya ekipmanın kullanımına dair usul ve esasları düzenlemek.

Üretimden kaynaklı çevresel etkileri azaltmak için teknolojik gelişmeleri takip eden ve çevresel sorumluluklarını yerine getiren Baymak, İSEDA (İklimlendirme Soğutma Eğitim Danışma ve Araştırma Derneği) ile gerçekleştirdiği ortak çalışmayla Türkiye genelinde servis personelinin tamamının F-Gaz belgesini kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.