Alper Avdel: "Yatırıma, Yeni Alanlarla Büyümeye Devam Edeceğiz"

20 Mart 2018 Salı

Sektörden Haberler
Alper Avdel:
Alper Avdel:

DemirDöküm’ün, yetkili satıcıları için geleneksel olarak düzenlediği "Liderler Zirvesi" bu yıl İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye genelinden 500 iş ortağının katılımı ile gerçekleşen organizasyonda DemirDöküm'ün 2017 iş sonuçları ile 2018 yılı stratejileri paylaşıldı. DemirDöküm CEO'su Alper Avdel; "Yatırımın ve dönüşümün yılı olarak ilan ettiğimiz 2017'de birçok alanda rekorlar kırdık. Yüzde 40 büyüme elde ettik. 2018 DemirDöküm'ün dönüşüm yılı olacak. Mevcut ürün gamımızın yanı sıra yeni alanlarda da DemirDöküm olarak fark yaratacağız. Yeni ürünlerimiz, yatırımlarımız, Türkiye'de ve dünya genelinde gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmalarıyla tabiri yerindeyse gümbür gümbür geliyoruz. Hedefimiz 2018 yılında da yüzde 20'nin üzerinde büyümek" dedi

Türkiye iklimlendirme sektörüne 64 yılda birçok ilki kazandıran DemirDöküm, 500 yetkili satıcısı ile İstanbul Volkswagen Arena'da bir araya geldi. Yetkili satıcılarıyla stratejik iş birliğini güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen "Liderler Zirvesi" bu yıl "Gümbür Gümbür" temasıyla ve dev bir organizasyonla gerçekleşti. 2017’yi birçok alanda yeni rekorlarla tamamlayan DemirDöküm’ün Liderler Zirvesi’ne, Vaillant Group CEO'su Carsten Voigtländer, DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban, Vaillant Group Türkiye CFO’su Ercan Karaismailoğlu, Vaillant Group Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Zeki Kalaycılar, Vaillant Group Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Burak Karagül, DemirDöküm Satış Direktörü Ufuk Atan, DemirDöküm Pazarlama Direktörü Bilge Kıran ve akademisyen Dr. Yusuf Soner konuşmacı olarak katıldı. DemirDöküm yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda satış, pazarlama, finans, üretim, satış sonrası hizmetler, yatırım, 2017 yılı iş sonuçları ile 2018 yılına yönelik hedefler paylaşılarak; yeni yılın öncelikleri, birlikte gerçekleştirilecek projeler ve aksiyonlar belirlendi.

“Türkiye’de Yatırıma Devam Edeceğiz”

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtlaender, grubun 2017 yılında büyüme ivmesini sürdürdüğünü belirtti. Voigtlaender, “Bozüyük fabrikamıza büyük bir yatırım yaptık. Ürün konusunda yeni gelişmeler söz konusu. Çalışan sayımızı artırdık. Bütün grup içerisinde Türkiye, 3’üncü sırada yer alarak çok güçlü bir büyümeye imza attı. Vaillant Group olarak, Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz” dedi.

“Yüzde 40 Büyüdük”

DemirDöküm'ün 2007 yılında başlayan dönüşüm çalışmasının 2017 yılında tamamlandığını ve rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen DemirDöküm CEO'su Alper Avdel; “DemirDöküm olarak üretimden satışa, pazarlamadan Türkiye’nin dört bir yanındaki iş ortaklarımızın özverili çalışmalarıyla hedeflerimizin üzerine çıkıp; yeni bir rekora imza attık. Ar-Ge başta olmak üzere fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için toplam 40 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Kombi, termosifon ve su ısıtıcılarında toplamda 900 bine yakın üretim gerçekleştirdik. 2017’de, geçen yıla kıyasla yüzde 40 büyüme elde ettik" dedi.

“Öncülüğümüzü Farklı Alanlarda da Sürdüreceğiz”

DemirDöküm stratejilerinin uzun soluklu, yatırım ve büyüme üzerine olduğuna dikkat çeken Avdel; "Ülke ekonomimizin 2050'de dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında ilk 10'u zorlayacağı birçok kesim ve araştırmalarla vurgulanıyor. Planlarını bu doğrultuda hazırlayanlar, müşteri ihtiyaçlarına odaklananlar, uzun soluklu hedefler belirleyenler bugün olduğu gibi gelecekte de rakiplerinden sıyrılıp pazardaki konumunu koruyabilecek. DemirDöküm olarak kombi pazarının yüzde 40'ına hakim durumdayız. Hizmet verdiğimiz panel radyatör, şofben, termosifon alanında da liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için odağımıza müşteri beklentilerini aldık. 2018 yılında da yatırıma devam edip, öncülüğümüzü farklı alanlarda sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

"Demirdöküm Gümbür Gümbür Geliyor"

Toplantıda DemirDöküm'ün 64 yıllık bir sözün başarı hikayesi olduğunun altını çizen Alper Avdel şunları kaydetti; "Sadece yerli değil, uluslararası pazarda verdiğimiz bir söz var. O da öncülük. Türkiye'de üretilen ilk ısıtma ürünlerinin üreticisi olarak tüm paydaşlarımızla genlerimizdeki kalite ile sektörün geleceğine ışık tutuyoruz. Tamamı yerli mühendislerimiz, yerli yazılımlar kullanarak üretimimizi Türkiye'de yapıp dünyanın 50 ülkesinde satıyoruz. Isıtma sektörünün öncüsü olarak geleneksel alanlardaki başarılarımızı yeni alanlarda da devam ettireceğiz. DemirDöküm'ün için 2018 ‘Dönüşüm yılı' olacak. Önümüzdeki aylarda 'Kaskad' pazarı için MaxiCondense adında yeni ürünlerimizi satışa sunacağız. İkinci yeni ürün grubumuz MaxiAir 'Isı pompaları' olacak. Grubumuzun bu alanda 50 milyon Euro'luk yatırımı bulunuyor. Bu yatırım her yıl katlanarak devam ediyor. Bozüyük'te ısı pompası üretimini de gündeme getireceğiz. Üçüncüsü ise yeni yoğuşmalı kombimiz Atromix olacak. Hedefimiz 2018 yılında da yüzde 20'nin üzerinde büyümek”

"2018’de Hedeflerimizi Yatırım ve Büyüme Odaklı Koyduk"

Sektör ve ülke ekonomisine dair değerlendirmelerini paylaşan DemirDöküm Vaillant Group Türkiye CFO’su Ercan Karaismailoğlu, "2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren başlayan KGF kredileri, ÖTV ve KDV indirimi ve yatırım teşvikleri ile piyasa canlandı. Alınan bu önlemlerin olumlu yansımasını Türkiye'nin üçüncü çeyrekteki rekor büyümesi ile hepimiz gördük. Gelecek planlarımızı bu tabloyu iyi şekilde okuyarak yapıyoruz. Bu yıl da bu tablonun devam edeceğini ön görüyoruz. Sektörümüz açısından potansiyel çok büyük. Yüzün üzerinde ilçede doğal gaz kullanımının başlaması söz konusu. Bu gelişmeler ışığında 2018'de de hedeflerimizi yatırım ve büyüme odaklı koyduk" dedi.

“Tasarım ve Üretimdeki Başarımız Ödüllerle Tescilleniyor”

DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi ve Üretim Direktörü Gürhan Çoban; "Birçok alanda olduğu gibi DemirDöküm olarak üretimde de rekor bir yılı geride bıraktık. Hatasız üretim için hem yeni teknolojilere hem de istihdama yatırım yapmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde tedarik zinciri alanında da yoğun mesai harcıyoruz. Bunun tek bir nedeni var; kalite. Sattığımız ürünlerin hangi şartlarda kullanıldığını gayet iyi biliyoruz. Ve son kullanıcı için kalitenin, bu konuda alınabilecek risklerin ne kadar büyük olabileceğini, en ufak bir atlamanın nelere mal olabileceğini bilen uzman bir ekiple üretimimizi sürdürüyoruz. Fabrikamızda tasarlanan ve tamamı Türk mühendislerimiz tarafından üretilen ürünlerimizin başarısı uluslararası arenada takdir görüyor. 2012'de ATRON ile başlayan uluslararası başarılarımıza bu yıl yenisini ekledik. Tasarım ve üretimdeki başarımız bir kez daha tescillendi. ABD'nin Chicago kentinde 67'incisi düzenlenen dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödül programı Good Design'de 55 ülkeden 27 kategoride binlerce başvurunun gerçekleştiği yarışmada Nitron Condense yoğuşmalı kombimiz ile dördüncü kez Good Design ödülüne layık görüldü. Yenilikçi ürünlerimizle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

"Tüm Aksiyonlarımızda Odağımız Müşteri’’

Toplantıda üretim ve satış rekorlarına ve diğer başarılara ek olarak DemirDöküm'ün müşteri memnuniyetinde de öncülüğü göğüslediğinin altını çizen Vaillant Group Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Zeki Kalaycılar ise şunları kaydetti; “2017'de müşteri memnuniyetinin gelişimi açısından iyi bir yıl geçirdik. Çok çalışmak, sahada olmanın dışında odağımıza müşterimizi koyduk. Yenilenme çalışmalarımız devam etti. Öncelikli olarak çağrı merkezi alt yapımızı değiştirdik. Yaptığımız köklü değişimle çağrı merkezi altyapımızı bulut teknolojisine taşıdık. Daha esnek, daha güvenli bir yapıya geçerek çağrı merkezimizi mobile taşıdık. Artık çağrı merkezindeki çalışanlarımız masa bağımsız, her yerde çalışabilir hale geldi. Tüketicilerimiz çağrı merkezini aramanın dışında kendi yarattıkları bildirimlerle devriye talebi yollamaya başladı. Tüm bu emeklerin sonucunda hatasız servis verme oranımız yüzde 95'e yükseldi. Destek çağrılarına yanıt verme hızımız 24 saate ve çözüm oranı yüzde 98'e çıktı. Yaptığımız bu yatırımlar sonucunda müşterilerimiz sunduğumuz deneyimi beğendi ve Sikayetvar.com verileriyle belirlenen Türkiye'nin müşteri memnuniyetini ölçen ilk ve tek yarışması A.C.E Awards'da da sektörümüzün lideri olduk”

"250 Binin Üzerinde Kombi Sattık"

DemirDöküm'ün 2017 yılında elde ettiği rekorun 1 yıllık bir stratejinin eseri olmadığına ve hem Türkiye'de hem de yurtdışında gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları neticesinde birçok alanda yeni rekorlara imza atıldığına dikkat çeken DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; "DemirDöküm'ün tarihine altın harflerle geçecek bir yılını geride bıraktık. İlk defa iç pazarda 250 bin adedin üzerinde kombi sattık. İç pazarda fiyat değişimleri ve yeni ürünlerin de etkisiyle birlikte yüzde 40 büyüme yakaladık. Bu önemli başarıda tüm iş ortaklarımızın emeği büyük. Yeni ürün tasarımları, yeni teknolojiler, satış sonrası süreçlerinin yenilenmesi başarının itici gücü oldu. Beraber çalışmanın, beraber üretmenin, sinerjinin gücüne inanıyoruz. Heyecanımızı tüm iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Geçen yıl iş ortaklarımıza toplamda 13 bin ziyaret gerçekleştirdik. Bu yoğunluğun, zorlukların karşılığını fazlasıyla aldık. İhracatta dolar bazında yüzde 18 büyüme yakaladık. Bu yıl heyecanımız daha da büyük. 2018 için çok iyi hazırlandık. Hizmet verdiğimiz ve yeni gireceğimiz alanlarda yeniden bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Yıl boyunca ürün ailemizin yeni üyelerini ve yeni alanlardaki ürünlerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunacağız" dedi.

“Sektörde Yeni Bir Tarih Yazacağız”

DemirDöküm'ün geçtiğimiz 15 yılda özellikle ısıtma alanında unutulmaz başarılara imza attığına dikkat çeken Ertuna şunları kaydetti; "EPDK'nın 2003 yılında kurulup doğalgazın Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığı dönemde ADEN kombimiz ile ülkemizin en çok tercih edilen kombi markası unvanını kazandık. Aradan geçen 5 yılın sonunda, 2009 yılında ‘Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin hayata geçmesi ile aynı dönemde ATRON kombimizi tüketicilerimizin beğenisine sunduk. ATRON'da kısa sürede çok sevildi ve Türkiye'nin dört bir yanında kullanılmaya başlandı. Bu yıl ise yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. 21 Nisan'da AB ülkelerinde uygulanan ErP yönetmeliği ülkemizde de devreye girecek. Tam bu süreçte ATROMIX yoğuşmalı kombilerimizi tüketicilerimizle buluşturacağız. ATROMIX küçük boyutları, üstün teknolojisi, verimliliği, yüksek tasarruf sağlaması ve elbette sessizliğiyle Türkiye'nin yeni kombisi olacak. Bu yıl Türkiye'nin yanı sıra tamamı Türk mühendislerimizin alın teri olan yeni ürünlerimiz ve ürün gruplarımızla ihracatta da büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. 2018'de başta İtalya, İspanya ve Hollanda olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde satışlarımızı artırmayı, ihracatta yüzde 25'lik büyüme gerçekleştirerek 100 milyon dolar barajını aşmayı hedefliyoruz.”

Liderler Zirvesinin ardından 500’ü aşkın iş ortakları ile birlikte DemirDöküm yöneticilerinin katıldığı gala gecesinde de 2017 yılında 8 farklı kategoride başarılı olan iş ortaklarına performans plaketleri takdim edildi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.