Baymak Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bayileriyle Büyüyor

22 Ekim 2018 Pazartesi

Sektörden Haberler
 Baymak Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bayileriyle Büyüyor
 Baymak Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bayileriyle Büyüyor

4 mevsim ürün gamıyla iklimlendirme sektörünün öncü markalardan Baymak, bayi ağını büyütmeye devam ediyor. Ankara, İstanbul, Düzce, Diyarbakır, Ödemiş ve Ağrı’da 10 bayi açılışı gerçekleştiren Baymak’ın hedefi Türkiye’nin her noktasında kullanıcılara son teknolojiyi ulaştırabilmek. Ankara Ulus’ta Termosan Isıtma Soğutma, Altındağ’da AKC Teknik ve Yenimahalle’de Aknaz Yapı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışlara Baymak CEO’su Ender Çolak katıldı. İstanbul Arnavutköy’de Rama Teknik’in gerçekleştirdiği açılış töreninde Ender Çolak’a Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı eşlik etti. Bahçelievler Merve Isı’da gerçekleşen törene ise Baymak CEO’su Ender Çolak ile birlikte Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu katıldı. Açılış töreninde konuşan Develioğlu, bölgeye yapılan yatırımlardan memnun olduğunu ifade ederken, “Türk insanı en iyi hizmeti hak ediyor” dedi.

Baymak’ın bayi açılışları Diyarbakır Ağrı ve Düzce’de devam etti. Diyarbakır’da MK Mühendislik açılışına Türkiye Bayi kanalı Satış Müdürü Çetin Bitirgiç, Ağrı’da Mir Yapı İnşaat ve Emin Ağa İnşaat’ın ev sahipliğinde yapılan açılışlara Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan katılım gösterdi.  Düzce AKZ Yapı açılış törenine ise MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Baymak Türkiye Bayi Kanalı Satış Müdürü Çetin Bitirgiç katıldı.

Açılışlarda konuşan Baymak CEO’su Ender Çolak, yıl sonuna kadar 20 yeni bayinin daha Baymak ailesine katılacağını ifade etti. Çolak, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “50’inci yılımıza kısa bir süre kalmışken, deneyimlerimizle sektörümüzü bir adım daha ileriye taşımak ve müşteri memnuniyetimizi arttırmak için bayi ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. 2017 yılında ailemize 135 yeni bayi katılmıştı. Bu yıl da 10 ayda Baymak ailesine eklenen 130 yeni bayi ile gücümüzü arttırmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin her yerine ulaşmak; her yerini Baymak bayileriyle örmek.”

Konuşmasında son 5 yıldır gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarıyla enerji verimliliği konusunda sektörde öncü bir konuma geldiklerini ifade eden Çolak, “Enerji Verimliliği Direktifi – ErP doğrultusunda hedeflerimize ve vizyonumuza paralel olan yatırımlar ve ürün gamımız ile hazır bir şekilde pazarda yerimizi aldık. Baymak’ın iklimlendirme sektöründe teknoloji ihraç eden ilk 10 marka arasında yer alması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda projesinde 12’si Türk 30 mühendisin yer aldığı, tasarımı ve teknolojisi tamamen Baymak’a ait olan yeni bir yoğuşmalı kombi üzerinde çalışıyoruz. Ürünü 2019 yılında pazara sunacağız” dedi.

Konuşmasında döviz kurlarındaki dalgalanmaya da değinen Çolak, “Biliyoruz ki ülke ekonomisinin gerçekleriyle bağdaşmayan bu durum “spekülatif ataklar” içeriyor. Bu günleri hem kamu hem de özel sektör iş birliği ve kenetlenmesiyle güçlenerek aşacağız. Özellikle Baymak Ailesinin yeni üyelerine söylemek istiyorum; içiniz rahat olsun! Baymak olarak böyle dönemlerde özellikle hız kesmediğimiz gibi zor zamanlarda esas farkın yaratılacağına inanan bir vizyona sahibiz. BDR Thermea Group’un da büyük desteğiyle yatırımlarımıza ve faaliyetlerimize tam gaz devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.