TİMDER 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

17 Haziran 2021 Perşembe

Basın Bültenleri
TİMDER 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMDER 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMDER 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
TİMDER 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Yapı malzemeleri sektörünü üretici ve satıcılarıyla aynı çatı altında toplayan TİMDER’in 22. Olağan Genel Kurulu, 16 Haziran 2021 Çarşamba günü, Renaissance İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını üstlenen 2019-2021 Dönemi TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Eşer, başkanlığı döneminde sürdürülen çalışmaları ve sektöre yönelik değerlendirmelerini paylaşarak, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Pandemi şartları altında yürütülen çalışmalardan bahseden Eşer; “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sonrası oluşan olağanüstü şartlara hızlıca adapte olarak çalışmalarımızı dijital platformlar üzerinden sürdürmeye başladık. Yıllardır sürdürdüğümüz TİMDER Akademi’yi online olarak gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu toplantılarımızı online platformlarda yaptık, üyelerimize faydalı olabilecek konularda hızlı aksiyonlar aldık. Yeni yönetimin bayrağı daha ileri taşıyacağına inancım tam.” dedi.

Dernek yönetim ve denetim kurulları için asil ve yedek üye seçiminde, dernek üyesi Baki Kartalkaya tarafından verilen öneri listesi oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak 31 yılı geride bırakan TİMDER’in 2021-2023 dönemi yeni yönetim kurulunda görev alacak isimler; Ali Rıza Canik, Alper Adanalı, Aydın Eşer, Cemal Kır, Çiğdem Aras, Deniz Cenk Kaya, Kemal Çelik, Kemal Yıldırım, Mustafa Şahin, Serdar Dönmez ve Yücel Baran olarak belirlendi. Denetim Kurulu için ise Can Şakarer, M.Ferhan Özkalp ve Y.Ali Tung seçildi.

Genel Kurul’un ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında TİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Kemal Yıldırım, Başkan Vekilliğine Aydın Eşer, Kemal Çelik, Serdar Dönmez, Başkan Yardımcılığına Deniz Kaya, Muhasip Üyeliğe ise Cemal Kır seçildi.

Sektörün gelişime ve yeniliğe açık olduğunu belirten TİMDER’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım, sektörü ileri taşımak adına planladıkları çalışmalardan bahsederek, paydaşların gelişimine katkıda bulunmak adına yapılacak çalışmaları 4 ana tema etrafında sürdüreceklerini belirtti. Yıldırım; “Gelişim ve yetkinlik, dijitalleşme, kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik olmak üzere belirlediğimiz bu 4 temanın hepsi sektörümüzün başlıca ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturuldu. Bu temalara yönelik strateji alanları belirleyerek yeni bir vizyon ışığında projeler geliştireceğiz. Var olan çalışmalarımızı geliştirecek, eksik olduğumuz alanlarda yeni projeler üreteceğiz.” dedi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
TİMDER Kurucu Üyesidir.