Baymak, Zirve 20’de Gelecek Hedeflerini Açıkladı

05 Kasım 2018 Pazartesi

Baymak, Zirve 20’de Gelecek Hedeflerini Açıkladı

Baymak CEO’su Ender Çolak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Zirve 20 toplantısında Baymak’ın Türkiye genelindeki en büyük bayileri bir araya geldi. İş süreçlerinin iyileştirilmesi konusunda interaktif görüşmelerin de gerçekleştiği toplantıda Çolak, bayilerin sorularını ve taleplerini dinledi. Daha kaliteli hizmet için tüm iş süreçlerinin değerlendirildiği Zirve 20’de bayiler, sektöre yönelik tespit, değerlendirme ve önerilerini paylaştılar.

Konuşmasında 2018 yılının Baymak için güçlü büyüme anlamı taşıdığının altını çizen Ender Çolak; “Bu yıl hem yurt içi pazarda hem de ihracatta ivme kazandığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin her yerinde ulaşılabilir olma hedefimiz ile ilk 9 ayda Baymak ailesine 124 yeni bayi kattık. Bu sayı yıl sonunda 150’ye ulaşacak.” dedi. Toplantıda 2018 yılının ilk 9 aylık değerlendirilmesinin yanı sıra gelecek hedefleri de masaya yatırıldı.

“Sadece Türkiye değil, dünya pazarında da yer alacağız.”
Yoğuşma teknolojisine sahip yüksek verimli ürünlerle kombi ve kazan pazarında hedeflerini büyütürken premix teknolojisiyle de ön plana çıkacaklarını belirten Çolak, son dönemde önemi artan yenilenebilir enerji sistemlerinde de önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Bugün artık teknoloji iklimlendirme pazarının vazgeçilmez bir bileşeni diyen Çolak; “Dijitalleşme ile birlikte akıllı kontrol sistem cihazlarını ürünlerimizle entegre hale getirmek önceliklerimiz arasında yer alacak.” dedi.

2019’da Baymak’ın önemli odak noktalarından bir tanesinin ihracat olduğunun da altını çizen Çolak; “Tasarımı ve teknolojisi tamamen Baymak’a ait olan kombi, yeni yılın ilk müjdesi olacak. 12’si Türk toplam 30 mühendisin çalıştığı proje tamamlandığında bu ürünle sadece Türkiye’de değil Baymak markasıyla dünya pazarında varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bilinirliği en yüksek marka”
Toplantıda pazar araştırmaları hakkında bilgi veren Baymak Pazarlama ve Marka Uzmanı Ece Salihoğlu, bağımsız araştırma kuruluşu GFK’nın Türkiye iklimlendirme pazarı hakkında yaptığı araştırma sonuçlarını(*) paylaştı. Araştırmaya göre Baymak’ın bilinirliği en yüksek kombi markası olduğunu ifade eden Salihoğlu, “Kombi kullanıcıları arasında tavsiye edilme oranı en yüksek markanın da Baymak olduğunu gördük. Kullanıcılar tarafından Baymak ürünlerinin tercih edilmesinde iki önemli unsur belirgin olarak öne çıkıyor. Bunların ilki verimli olması ikinci ise uzun ömürlü olması.” şeklinde konuştu.

“Yaygın servis ağımızla kaliteli hizmet veriyoruz.”
Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Betül Başkır ise Baymak’ın yaygın servis ağı ve Self Servis uygulaması hakkında bilgi verdi. Başkır, Türkiye genelinde 286 servis ve 900’ün üzerindeki servis teknisyeni ile yaygın servis ağına sahip olduklarını söylerken konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tüketiciye en kaliteli hizmeti vermek için ülke genelinde servis ağımızı genişletirken hayata geçirdiğimiz Self Servis uygulamasıyla internetten hızlı ve kolay servis hizmetini de tüketicinin ayağına getiriyoruz. Baymak Self Servis uygulamasıyla çağrı merkezlerindeki yoğunluk azalırken, tüketiciye geri dönüşlerde yüzde 97.3 oranında başarı elde edildi. Self Servis, Baymak’ın tüketicileriyle olan güçlü ve hızlı temas noktalarından biri haline geldi.”

Bu dönemki Zirve 20’nin konukları ise Ekonomist Fatih Keresteci ve Açık Ruh Ameliyatı kitabının da yazarı İzzet Memi oldu. Geleceği konuşmak için bir araya gelen Baymak bayileri ve yöneticileri Fatih Keresteci’den küresel gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisini dinledi. Bayiler, daha sonrasında ise iş hayatında motivasyon ipuçları konusunda İzzet Memi’nin söyleşisine katıldılar.

*Türkiye temsili 12 ilde yapılan, 602 kombi kullanıcısı ve 100 kombi almaya niyetli tüketici örneklemi üzerinde yapılan çalışma, 28 Mart – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında yüz yüze anket metodolojisi ile GFK Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir.