Yeni Normal Dönemde İşletmecilik Anlayışı

Etkinlik Yeri: Zoom Webinar
Eğitmen: Endüstri Yüksek Mühendisi Sait Sağlam ve Dr. Atakan Genç

Amaç:
COVID-19 salgı toplumsal ve finansal şok ile çoğu işletmeler açısından bir kriz ortamı yaratmıştır.  Yeni normalde işletmelerin bu krizin etkisini bertaraf etmek veya minimum seviyeye indirmek adına yeni anlayışlar ve sistemleri benimsemesi gerecektir. Bu eğitim ile yeni normal dönemde işletmecilik anlayışı katılımcılara aktarılacaktır.

İçerik:
• Yeni İşletmecilik Anlayışı
• İşletme Fonksiyonları
• Kurumsallaşma ve Kurumsallaşmanın Olmazsa Olmazları
• Yeni Çalışma Sistemleri
• Yeni Kurallar
• Organizasyon
• Koordinasyon
• Evden Çalışma Sistemleri
• Yeni Dağıtım Sistemleri

Sait Sağlam:
2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çift dalda İşletme Yönetimi ve Sistem Mühendisliği konularında yüksek lisans programını tamamladı. 2003 yılında uluslararası bir tekstil şirketinde Sistem Mühendisi olarak çalışma hayatına başlayan Sağlam, bu firmada sırası ile Satınalma, Üretim Planlama, Lojistik ve İnsan Kaynakları departmanlarında yöneticilik yapmıştır. 2010 yılında Organik İnsan Kaynakları Danışmanlık Hizmetleri şirketini kuran Sait Sağlam, Stratejik Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, Norm Kadro Planlaması, Eğitim Yönetimi, Kariyer Yönetimi, İşletme Yönetimi alanlarında, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Ulaşım, Enerji, Çevre, Tekstil, Üretim, Hizmet sektörlerinde Kamu ve Özel şirketlerde projeler gerçekleştirmektedir. Siemens ile birlikte Future Office projesinde Koordinatör olarak çalışmıştır. İTO, İSO, Timder, Dsmart, İgdaş, Eltemtek, BayerTürk, Tedaş, Teiaş, Botaş gibi kurum ve şirketlerde yönetim danışmanlığı projeleri yürütmektedir.

Atakan Genç:
Lisans öğrenimini 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Sistem Mühendisliği programından 2007 yılında yüksek lisans derecesini, 2013 yılında Endüstri Mühendisliği programından doktora derecesini aldı. Çalışma hayatına 1997 yılında USAŞ A.Ş.'de başladı. 2004 – 2007 yılları arasında İBB’de Stratejik Planlama Koordinat.rü olarak görev yaptı. 2007 yılından sonra BAYER, SIEMENS gibi global firmaların yanı sıra ulusal birçok aile şirketinde yönetim danışmanlığı yaptı. 2010 – 2014 yılları arasında yine kendi girişimi olan Organik Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin yönetiminde yer aldı. 2012 – 2016 yılları arasında ABE Medya Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’nin yönetiminde bulundu. 2012 – 2017 yılları arasında MyClimate TR Karbon Ticaret A.Ş.’de yönetiminde bulundu. 2013 - 2016 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) Komite Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2017 – 2020 yılları arasında İstinye Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği b.lümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda, İstanbul Üniversitesi Pazarlama B.lümünde ders verdi. Halen, Maarif Yapı ve Gayrimenkul Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesidir. Bununla birlikte YTÜ Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi olup Yıldız Teknopark A.Ş’de yönetim kurulu üyesidir. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi’dir. Yönetim danışmanlığı yapmaktadır.