Yapı Sektöründe Satışın Yeni Dinamikleri

Etkinlik Yeri: Zoom Webinar
Eğitmen: Dr. Zeki Yüksekbilgili

Amaç:
Işletmeler ürünlerini ve hizmetlerini satabildikleri sürece varlığını sürdürebilir. Bu eğitim ile yapı sektöründe satış adımları ve sürecinin önemli noktalarına odaklanarak satışın var olan ve değişen dinamiklerinin katılımcılara aktarılması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte satışı arttırmak için ikna teknikleri ve yöntemlerinin sunumunu kapsamaktadır.

İçerik:
• Satış Nedir?
• Alıcıda ve Satıcıda Olması Gerekenler
• Yapı Sektöründe Satış Adımları
• Satışın Sanatsal Yanı
• Satışın Bilimsel Yanı
• İkna ve Algı
• Algı Nasıl Manüple Edilir?
• Aristo ve İkna; Ethos, Pathos, Logos
• Cialdini ve İknanın 6 Silahı
• Yapı Sektöründe Sonuç Odaklı İkna Teknikleri
• Sheena Iyengar ve Seçenekler
• Büyük Satıcıların Büyük Hataları
• Pandemi Sonrası Değişen Davranış Kalıpları
• Yeni Nesil Pazarlama, Sosyoloji ve Matematik
• Nesnelerin İnterneti ve Müşteriye Etkisi

Dr. Zeki Yüksekbilgili:
1974 yılında doğdu, Özel Eyüboğlu Koleji’ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra Wharton School'da İşletme dalında yüksek lisansını bitirdi. 2010 yılında, Los Angeles International University’de Psikoloji yüksek lisansını ve 2015 yılında Avrasya Üniversitesinde İşletme dalında doktorasını tamamladı.Kariyerine ASTEM'de satış sorumlusu olarak başladı ve sırasıyla PTS'de önce Satış Müdürlüğü, daha sonra Satış ve Pazarlama Müdürlüğü, Irak'ta Albir International'da Ülke Müdürü, kendi firması olan Büşra’da Şirket Ortağı ve Tet Makina'da Genel Müdür olarak görev yaptı. 2005-2010 yılları arasında Pakistan Hükümeti, Türkiye Fahri Yatırım Konsolosu olarak görev yaptı. 2005 yılından bu yana, 25.000’den fazla kişiye 50.000 saatin üzerinde eğitim verdi. Pazarlama ve Satış eğitimleri dışında, birçok özel ve kamu kurumuna eğiticinin eğitimi, iletişim, sunum teknikleri, liderlik ve yönetim konularında eğitimler hazırladı ve sundu.Önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar daha sonra İstanbul Arel ve İstanbul Aydın Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Halen Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde Doktor Öğretim Görevlisi unvanı ile dersler vermektedir. Özellikle pazarlama ve yönetim konularında yayınlanmış birçok bilimsel araştırması bulunmaktadır.