Uzaktan Nefes Teknikleri ile Stres Yönetimi

Etkinlik Yeri: Zoom Webinar
Eğitmen: Serbest Dalış Dünya Şampiyonu ve Nefes Eğitmeni Cenk Devrim Ulusoy

Amaç:
İş ve özel yaşamınızda öfke ve stresin etkisini tanımlamak, öfke ve stresin olumsuz etkilerini kontrol altında tutmaya yardımcı olacak teknikler ve alıştırmalar sunmaktır.

İçerik:
• Nefesini Yönetimi ile Stres Kontrolü
• Nefes ile Psikoloji Birlikteliği
• Duygu ve Düşüncelerimizi Kontrol Etmede Nefes Çalışmalarının Önemi
• İş ve Özel Yaşamımızda Stresin Etkisini Tanımlamak
• Stresin Olumsuz Etkilerini Kontrol Altında Tutmaya Yardımcı Olacak Teknikler ve Alıştırmalar

Cenk Devrim Ulusoy:
Serbest dalış dünya şampiyonu ve nefes eğitmeni olan Cenk Devrim Ulusoy spor hayatına 5.5 yaşında, İstanbul Kuruçeşme’deki Galatasaray Spor Kulübü’nde başlamıştır. İlk 2 yıl, üst üste birincilik kazanmasının ardından lisanslı olarak Galatasaray Kalamış Tesisleri’nde resmi spor hayatına adım atmıştır. Yeteneği ve başarısı sayesinde 9 yaşında Milli Takıma seçilmiştir. 1983 – 1986 yıllarında Ortaköy Gazi Osman Paşa Ortaokul'unu ve 1986 – 1990 yıllarında Ortaköy Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirmiştir. Üniversite yıllarına kadar sürdürdüğü yüzme sporunda yurt içi ve yurt dışı müsabakalarında 600'den fazla madalya kazanmıştır. 1991 – 1997 yıllarında Doğu Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıftayken eğitimini bırakıp 3 yıl ara verdiği spor yaşantısına, Mono Palet Branşı ile geri dönmüştür. Başarıları bu branşta devam etmiştir. 1991 – 1997 yılları arasında; Yüzme ihtisas'da Yeşilköy Spor'da ve Bakırköy Sporda Yüzme antrenörlüğü, Kıbrıs'ta da Tenis antrenörlüğü yapmıştır. Serbest Dalış Branşına 2003 yılında başlamıştır. Bu branştaki 8 yıllık kariyerinde 40'ın üzerinde Türkiye Rekoru, 8 resmi Dünya Rekoru ve 2 resmi Avrupa Rekoru kırmıştır. Bunlarla birlikte 2 Dünya Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya İkinciliği ve çok sayıda Türkiye şampiyonlukları bulunmaktadır. Cenk Devrim Ulusoy edindiği deneyim ve tecrübeleri ışığında nefes teknikleri, stresin yönetilmesi ve farkındalık ile ilgili konularda birçok kuruma çeşitli eğitim ve seminerler vermektedir.