Pandemi Sürecinde Zaman Yönetimi ve Verimlilik

Etkinlik Yeri: Zoom Webinar
Eğitmen: Doç.Dr. Zeynep Hatipoğlu

Amaç:
Zaman ve verimlilik önemli bir kavramlardır. İyi bir zaman ve verimlilik yönetimi başarıyı sağlayıcı bir faktör olarak görülebilir. Bu eğitim, uzaktan çalışma sürecinde zaman ve verimliliğin yönetim prensiplerini anlamak ve uygulamak için ilgili yönlendirmeleri katılımcılara aktarmayı amaçlar.

İçerik:
• Uzaktan Çalışmanın Kolaylıkları ve Zorlukları
• Zaman Kavramı ve Özellikleri
• Zaman Yönetimindeki Temel Unsurlar ve Etkili Görevlendirme
• Uzaktan Çalışmada Zaman Tuzakları, Öncelikleri Bilmek ve Sıralamak
• Esnek Çalışma Saatine Uyum ve Gecikmelerle Mücadele
• Uzaktan Çalışmada Zaman Yönetim Teknikleri
• Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Kaçınma
• Uzaktan Çalışmada Dikkate Edilmesi Gerekenler
• Uzaktan Çalışırken Kendimizi Nasıl Verimli ve Üretken Tutarız?

Doç. Dr. Zeynep Hatipoğlu:
Organizasyonel Gelişim, Süreç Geliştirme, İşveren Marka Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Eğitim alanlarında 15 yıldır çalışan Zeynep Hatipoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezundur. Akbank T.A.Ş'de iş hayatına adım atan Hatipoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde MBA eğitimini tamamlamıştır. Akbank deneyiminin ardından eğitim ve insan kaynaklarına yönelik bir kariyer planı oluşturan Hatipoğlu eğitim sektörü ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nde başladığı Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü görevinde tanışmıştır. 2006-2009 döneminde idari görevlerinin yanı sıra öğretim görevlisi olarak aynı üniversitenin kadrosunda yer almıştır. 2009-2014 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Sürekli Eğitim Merkezi birimlerinin müdürlüğünü yürütmüştür. Perakende, sağlık, medya ve ulaştırma sektörlerinde önde gelen şirketlerin üniversite ile eğitim işbirliği süreçlerini yönetmiş ve güncel insan kaynakları uygulamaları (Pozitif Liderlik, Y Jenerasyonu ve Perakende Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi) ile ilgili zirveler düzenlemiştir. Aynı dönemde Minopolis Eğlence Merkezi’nin insan kaynakları sistemini kurmuştur. 2014 yılında akademik değişim kapsamında University of Maribor’da bulunmuştur. İşletme Yönetimi Doktora Programı’nı 2014 yılında tamamladıktan sonra Ar-Ge ve lojistik başta olmak üzere farklı sektörlerde danışmanlık yapmış ve kurumsal eğitim hizmetlerini sürdürmüştür. 2014-2019 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi’nde görev yapmıştır. 2019 Eylül itibariyle Arel Üniversitesi’nde Dr.Öğr.Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ayrıca Galatasaray Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nde ders vermektedir. Ulusal/uluslararası akademik yayınlar yapmaya devam eden Hatipoğlu, ICF onaylı Koçluk Sertifikası ve The British Psychological Society tarafından onaylı Değerlendirme Merkezi Değerlendirici Eğitim Sertifikası’na sahiptir.