Nöropazarlama ile Tüketicinin Seçimlerine Bakış

Eğitmen: Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Tuzcuoğlu
ETKİNLİĞE KATILMAK İSTİYORUM

Amaç:
Hızla değişen pazar koşullarında tüketicilerin satın alma kararını nasıl aldığını anlamak şirketlerin başarıya giden yolda bir adım önde olmalarını sağlar. Bu noktada nörobilim, pazarlama ve satış alanlarında insan davranışlarını anlamada yeni bir yaklaşım getirir. Bu eğitim ile tüketicilerin satın alma kararlarını ve seçimlerini etkileyecek stratejilerin nasıl geliştirileceği üzerinde durulacaktır.

İçerik:
• Nöropazarlama Nedir?
• Tüketici Davranışı
• Tüketicilerin Satın Alma Karar Süreci
• İnsan Beyninin Özellikleri
• Duygu ve Motivasyonlar
• Nöropazarlama Teknikleri ve Güncel Uygulamalar
• Beynimizle Uyumlu Nöro Satış Aşamaları

Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Tuzcuoğlu:
Dr. Selçuk Tuzcuoğlu lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi (1984)’de tamamlamıştır. 1984 yılında girdiği İstanbul Teknbnik üniversitesi İ.T.Ü. İşletme Mühendisliği bölümünden 1988’de mezun olmuştur. İ.T.Ü. İşletme Mühendisliği M.B.A. (1991) programını ve İstanbul Üniversitesi Turizm Yöneticiliği M.A. (1992) programlarını tamamlamıştır. Akademik hayatına İ.T.Ü. İşletme Mühendisliği İşletme Doktorası (2000) ve Marmara Üniversitesi, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktorası ile devam etmiştir. Marketing Türkiye Dergisi’nde makaleleri yayınlanmakta ve Turizm Sektörü’nde çeşitli yayınları bulunmaktadır. 1993 – 1996 yılları arsında Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Temizlik Kağıtları Kategori Sorumlusu olarak çalışmış ve MMI Danışmanlık hizmetleri ile çalışmalar yürütmüştür. 2007 eğitmen olarak başladığı Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2011- 2013 yılları arasında da Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Bununla birlikte 2011 yılından beri Marketing MBA Programı Koordinatörü (2011’ den beri) olarak çalışmakta ve 2017’den itibaren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde de eğitimler vermektedir.

ETKİNLİĞE KATILMAK İSTİYORUM