Dijital Ortamda Ekip Çalışması ve İletişimi

Etkinlik Yeri: Zoom Webinar
Eğitmen: Yönetim Danışmanı & Eğitmen Cemal Bozkurt

Amaç:
Çalışanların aynı ofis çatısı altında olması ekip çalışması ve iletişimi açısından büyük bir kazançtır. Bu eğitim ile sosyal izolasyon döneminde ekip çalışması ve iletişiminin dijital ortamda devam ettirilmesi ve arttırılması amaçlanmaktadır.

İçerik:
• Takım Nedir?
• Etkili Takımların Özellikleri
• Uzaktan Çalışmada Sinerji ve Birlik Duygusu
• Sanal Ortamda Takımların İş Birliği
• Empati Kurmanın Yolları Nelerdir?
• Takım Üyelerinin Zayıf Yönlerinin Geliştirilmesi
• Sanal Ortamda Etkili Ekip Üyesi Olmak, Takımda İletişim
• Uzaktan Çalışmada Ekiplerin Takibi ve Koordinasyonu
• Uzaktan Çalışmada Takım İlişkilerini Oluşturma ve Yönetme
• İnternet Üzerinden Sözlü ve Sözsüz İletişim
• Uzaktan Çalışmaya Yönelik İletişim Yöntemleri
• İş Arkadaşları İle Sesli Ya Da Görüntülü İletişim

Cemal Bozkurt:
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Matematik Mühendisi unvanıyla dönem birincisi olarak mezun olan Cemal Bozkurt, bilişim sistemleri alanında “yazılım mühendisi, sistem programcısı, sistem analist” olarak çalışmış ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapmıştır. Uzun yıllar bilgisayar programcılığı dersleri vermiş, bu arada üniversitelerin ilgili bölümlerinde yardımcı ders kitabı olarak önerilen 2 adet kitap yazmıştır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplam Kalite Yönetimi anabilim dalında Yüksek Lisans Eğitimiyle Toplam Kalite Yönetimi Bilim Uzmanı unvanı alarak, çalışma hayatına “Yönetim Sistemleri” alanında devam etmiştir. Ayrıca Pillar Management Associates – IPC/ RABQSA onaylı Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçisi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Baş Denetçisi ve Erickson Institute Onaylı NLP Uygulayıcısıdır. Merkezi İrlanda Waterford’da, yetişkin eğitimleri konusunda dünya çapında faaliyet gösteren Oak Training Ltd. firmasından 52 adet “Kurumsal performans iyileştirme, kişisel gelişim ve yönetim becerileri geliştirme” eğitimlerinin lisanslarını alarak dilimize çevirmiştir. Akademik bilgilerini uygulama sahalarındaki deneyimi ile birleştirerek, kendi oluşturduğu içeriklerle Türkiye’nin birçok yerinde eğitim ve seminerler vermekte, yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Yöneticilere yönelik; “iş yaşamında etkili lider olmak, yöneticinin iletişim ustalığı, nasıl motive ederim, hedeflerle proje yönetimi, inovasyon yönetimi, vizyoner liderlik, başarılı takımlar oluşturmak ve yönetmek, stratejik yönetim, bugünün gerekliliklerine göre etkin yönetici olmak ve balanced-scorecard - performansı yönetmek” gibi konularda eğitimler vermekte, kurumsal danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca çalışanlara yönelik; “kurumsal aidiyet kazanmak, engellere rağmen başarmak, zor kişilerle başa çıkmak, çatışmaları yönetmek, sonuç odaklı olmak, zamanı yönetmek, üretken olmak, başarılı takım üyesi olmak, problemleri etkin çözebilmek ve etkili karar vermek, etkili rapor yazmak, bütünsel kalite yaklaşımını benimsemek, topluluk önünde etkili sunum yapmak, başarılı eğitimler verebilmek” gibi konularda eğitimler vermektedir.