Dijital Okuryazarlık

Son Başvuru Tarihi: 01 Kasım 2018
Etkinlik Yeri: İstanbul Gayrettepe Dedeman Otel - Haritada Göster
Eğitmen: Prof. Dr. İbrahim Kırcova

Dijital okuryazarlık akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar gibi ağ cihazları aracılığı ile bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilme becerilerini ifade eder. Dijital okuryazarlık yalnızca bilgisayarlar aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlerde değil, mobil uygulamalarda, tabletlerde, arabalarda, ekran ve dokunmatik olan her yerde geçerlidir. Dijital okuryazarlığı, dijital teknolojileri kullanarak mevcut bilgiye ulaşma ve bu bilgileri etkili bir şekilde kullanarak bilgi üretme becerisi olarak tanımlayabiliriz. Elbette dijital okuryazarlık için sadece dijital teknolojileri (bilgisayar, tablet veya cep telefonu gibi) kullanmayı bilmek yeterli değildir. Aynı zamanda bilgiyi işlemeyi, tutmayı ve aktarmayı da ideal şekilde bilmek ve yapabilmek gerekir. Bilgiyi özetleme, sentezleme, oluşturma ve sunabilme becerileri gerekir. Dijital okuryazarlık gerçek ve sanal ortamdaki verilere istenilen amaçta doğru bir şekilde ulaşabilmek ve onu doğru yöntemlerle verimli bir hale getirebilmektir. Dijital okuryazar sadece teknolojik araçları kullanabilen kişi değil aynı zamanda bu araçları etik, kuralına göre kullanabilen kişidir. Mevcut bilgiye erişim, yeni bilginin üretimi ve internet ortamındaki sosyal etkileşimlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin, etik ve güvenli kullanım becerisidir dijital okuryazarlık. Doğru bir şekilde uygulanamadığında faydadan çok zarar verir.

Eğitimin İçeriği

• Dijital ve dijitalleşme nedir?
  • Dijital okuryazarlık nedir? Ne değildir?
  • Dijital okuryazarlık uygulamalarından örnekler
  • Günlük hayatımızın ne kadar içindedir? Olması gerekli midir?
  • Dijital okuryazarlık neleri kapsamaktadır?
  • Dijital okuryazarlık için sahip olunması gereken beceriler nelerdir?
  • Dijital okuryazarlıkta nelere dikkat edilmesi gerekir?
  • Sektör olarak inşaat sektöründe dijital medya ne kadar kullanılmakta?
  • İnşaat sektöründe dijital medya etkisi ne kadardır?

Kimler Katılabilir; Firma sahipleri ve yöneticileriyle birlikte konuya ilgi duyan herkes

LCV

TİMDER